Ascension Day


We spent our day with friends. Plans for Midsummer are booked. We are heading out to archipelago. I can't wait. Yesterday I went back to work. Today was already a day off. Easy start for me. And tomorrow is already a Friday. Weekend is right behind the corner. I have to remember to set the camera and charge the battery. It will be a long full day of having fun.

Vietimme päivän ystävien kanssa. Juhannuksen suunnitelmat lyötiin lukkoon ja lähdemme saaristoon mökkeilemään. Odotan jo innolla. Eilen palasin työelämään ja tänään onkin jo vapaapäivä. Mukava paluu töihin. Huomenna onkin jo perjantai. Viikonloppunkin on jo ihan kulman takana. Pitääpä laittaa kamera valmiiksi ja lataukseen. Tulee pitkä, mutta mukava päivä.

Here's the recipe for the pie I made. Tässä rahkapiirakan resepti 

Cord Pie/ Rahkapiirakka

Bottom/ Pohja:

  • 100g butter/ voita
  • 3/4 dl sugar/ sokeri
  • 1 egg/ muna
  • 3 dl flour/ vehnäjauhoja
Or you can use a short pastry/ Tai käytä pakasteesta murotaikinapohja

Topping/ Täyte:

  • 1 jar of curd/ maitorahka
  • 2dl cream/ kerma
  • 1 egg/ muna
  • 3/4 sugar/ sokeri
  • 1/2 teaspoon of vanilla/ vaniliinisokeri
For the bottom whip sugar and butter. Then mix all the substances together. For the topping whip cream and mixed all the other substances together. Put it in the oven (175c) for about an hour.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää loput ainekset. Täytteessä vaahdota kerma ja lisää loput ainekset. Laita uuniin (175c) noin tunti. 


HuGs
-S-

2 kommenttia

  1. Kuulostaa kivalta juhannuksen vietolta. Kiitos rahkapiirakkaohjeesta! Minulla on pitkä vapaa eli ei tarvitse mennä huomenna töihin, aikas kivaa.

    VastaaPoista
  2. Voi ihana. Toivottavasti nautit pitkästä viikonlopusta! Onneksi tämä työpäivä sujui aikas nopeasti =)

    VastaaPoista