Liberating ProjectNyt se on aloitettu, meinaan todellinen raivausurakka. Meillä ei ole makuuhuoneessa kiinteitä vaatekaappeja, vaan vaatekaapin virkaa toimittaa iso määrä IKEAn (Elfa) säilytyskoreja ja ovina on valkoiset verhot. Tilat on otettu käyttöön huoneen toisella puolella olevasta katonharjasta. Korien taakse jää myös oikein mukavasti säilytystilaa. Toisin sanoen, sinne hillotaan kaikki mahdollinen säilöön ja verhojen taakse piiloon. Matkalaukut, täysinäiset pahvilaatikot, pieneksi käyneet lastenvaateet, tuolit jne, on kaikki sullottu verhojen taakse säilöön. Ainakin puolet tavaroista kuuluisivat kellariin, mutta meidän kellari ei ole vielä siinä kunnossa, että siellä ilkeäisi mitään säilytellä työkalujen lisäksi, joten siellä ne ovat verhojen takana.

Vietämme makuuhuoneessa suurimman osaa elämästämme rentoutuen tai nukkuen. On siis tärkeää, että makuuhuone on rauhallinen, puhdas ja siisti, jotta rentoutuminen olisi mahdollista. Eipä sitä halua nähdä nukkumaan menessä pyykkivuoria tai muita tavararöykkiöitä. Usein vieraat kyläillessään viettävät aikaa ruoka- tai olohuoneessa eikä makuuhuoneessa, joten sehän on oivallinen paikka siivota kaikki ylimääräinen pois silmien alta. Tätä harrastetaan meilläkin. 

Nyt olen käynyt läpi pahvilaatikoita yksitellen ja heittänyt rankalla kädellä kaikkea mahdollista roskiin. Olen myös koonnut tavaroita kirpputoria tai lahjoittamista varten. Kun laatikot on käyty läpi, teen saman asian vaatteille. Tiedän jo etukäteen, että osa tavaroista jokatapauksessa palautuu sinne verhojen taakse, mutta ainakin ne on käyty läpi ja siirtyy jossain vaiheessa kellariin.

Laatikoida läpikäydessä on tullut hauskoja muistoja mieleen. Irtonaisia valokuvia, kortteja ja kirjeitä ihan päiväkotiajoilta saakka on tupsahtanut esiin. Seuraavaksi listalla onkin hankkia muutama valokuvakansio, johon irtonaiset valokuvat voisi laittaa. Korteille ja kirjeille tarvitaan oma rasia. Tarvitaan myös isoja muovilaatikoita, jotta epäkäytännöllisistä pahvilaatikoista päästään eroon. 

Olen ihan innosta puhkuen heitellyt surutta tavaraa pois ja se tunne on ihmeellisen vapauttava. Vaikka onkin kyse mukavistakin muistoista, mutta liika tavara on liikaa. Löysin, jopa EL AL lentoyhtiön oksennuspusseja, joita olen säilönyt 13-vuotiaasta asti. Nyt oli niiden aika mennä roskiin.

Valitsin kuitenkin kuvattavaksi muutaman kuvan hyvistä muistoista. Jos ottaisin kuvaa makuuhuoneesta nyt, ei kukaan teistä lukijoista saisi nukuttua sen jälkeen. Urakka jatkuu varmasti muutaman päivän vielä, mutta on lopulta sen arvoista. Puhdistava tunne päästää irti vanhoista romuista! Oikein ihanaa viikkoa Sinulle!

I started to clean up our bed room closets. Getting rid of old things is liberating.

HuGs
-S-

Ei kommentteja