HomeMade



Juuri aiemmassa postauksessa kerroin, että uusia ruokajuttuja kokeillessa seuraan hyvin tarkoin ohjeita. Tänään kuitenkin ylitin itseni ja tein porkkanasämpylöitä ihan omalla ohjeella. Itse sämpylä on hyvin pehmeää, mutta raastin porkkanat tarkoituksella hieman suuremmiksi, jotta rouheus säilyy. Ihan hyviä niistä lopulta tuli. Neitikin halusi leipoa ja sai tehdän oman leipänsä. Hieman oli vaikeuksia leipomisen suhteen. Vaikka halu oli kova, ei paljon iljennyt taikinaan koskea, kun taikina tarttui sormiin kiinni.

Taikinaan heitin...
  • 5dl lämmintä vettä
  • yksi kuivahiivapussi
  • 1rkl sokeria
  • 2tl suolaa
  • 5dl spelt täysjyvämanna
  • 5dl gluteeniton jauhoseos
  • 4 raastettua porkkanaa
  • 1/5dl öljyä
Sekoitin lämpimään veteen hiivapussin, sokerin, suolan ja porkkanaraasteen. Tämän jälkeen lisäsin jauhot ja öljyn. Vaivasin takinan ja annoin nousta noin tunnin. Tämän jälkeen leivoin sämpylät ja annoin kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Sitten uuniin 225 asteeseen noin vartiksi.

I baked some carrot buns today with my own recipe

HuGs
-S-

2 kommenttia