Omenapuut


Viikonloppua on käytännössä katsoen vietetty jälleen kerran pihalla. Omenapuiden kukinta taitaa kohtapuolin olla jo ohikin, joten pakkohan ne "pakolliset" kukkakuvat oli ikuistettava ennen kuin kaikki ovat maassa. Aina nuo omenapuiden kukat vain vuodesta toiseen ihastuttavat kauneudellaan. Kuvien taustalla näkyy myös meidän vanhoista ikkunoista rakennettu kasvihuone. Tänä vuonna olen hieman myöhässä sen käyttöönotossa, mutta jos jotain on saatu viikonloppuna aikaiseksi niin ainakin kasvihuone on kunnossa. 

Puutarharhalta tuli haettua tomaatin taimia ja pari amppelitomaattiakin. Sato on ollut kyllä kiitettävän tasoa aikaisempina vuosina juurikin amppelitomaateissa, joten ostettiin tänä vuonna tupla määrä. Myös mansikan taimia lähti puutarhalta mukaan. Ne vielä odottavat istuttamista, joten täksi illaksikin vielä riittää puuhaa. Ihme "sumutinpullonsuihke" sadetta on lykännyt taivaalta koko päivän. Ei oikein tiedä sataako vaiko eikö. 

Puutarhassa on muuten myös myrkytelty oikein huolella. Meillä voikukat nauraa räkästä naurua vain päälle, kun isken niihin Rounpuppia. Ei tehoa sitten pätkänvertaa. Netin syövereistä (Pinterestistä) on kaivettu esiin ohje kotitekoiselle rikkaruohomyrkylle. 

Kanisteriin tuli kaadettua...
 • Etikkaa 4x1,5 litraa
 • Suolaa 2,5dl
 • Tiskiainetta 1 tl
Rikkaruohot ovat "palaneet" ihan kivasti. Nyt seurataan miten tehoskas aine tuo muuten on. Reilun viikon päästä aloitetaan terassin teko, joten yritämme myrkyttää suurimmat rikkaruohot alta pois ennen kuin laitamme siihen kankaan päälle. 

Ihanaa alkavaa viikkoa. Aikamoista hellettä lupailee...


2 kommenttia

 1. Oi nuo kukkivat omenapuut ovat niin ihania! Ihanat kuvat ja niin ihana tyttönen! Tuota rikkaruohomyrkkyä pitääkin kokeilla...olen kyllä kokeillut pelkkää etikkaa ja sekin kuivasi voikukat, mutta tarvitsee sen auringon avuksi! Hyvää alkavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pelkkä etikka jää kyllä viimeiseksi toivoksi jos tämäkään myrkky ei tehoa. Ruskeaksi on kyllä koko alue jo mennyt, mutta voikukkia ei taida kaada muutenkaan helpolla. Toisaalta nyt on luvattu aikas kovaa hellettä joten ehkä vedän etikat vielä kehiin =) Aurinkoa!!

   Poista