Pikkujoulut


Yhtä vuoden odotetuinta iltaa vietettiin eilen ensimmäisen adventin aattoiltana, nimittäin perinteisiä pikkujouluja rakkaan ystäväpiirin kanssa. Jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut ovat yksi vuoden odotetuin juhla meidän perheen aikuisille. Olemme pikkujouluilleet jo viimeiset kymmenen vuotta melkein joka vuosi. Tytön syntymän jälkeen oli muutaman vuoden tauko. Tällöin eivät voimat riittäneet mihinkään ylimääräiseen hippalointiin, mutta vuosien kuluessa alkoi ajatus pikkujouluperinteen herättämisestä eloon kasvaa. 

Meillä on pikkujoulut pyörineet aina jonkin teeman ympärillä. Eilen muisteltiinkin aikaisempien juhlien teemoja ja vuosien aikana on vietetty Mustaa pikkujoulua ja Pikkutuhmaa pikkujoulua sekä Prom Night pikkujoulua näin muutaman mainitakseni. Viime vuonna juhlimme Super Hero pikkujouluja. Teemat antavat kyllä juhlille mukavan lisäpotkun. 

Tänä vuonna pikkujoulut osuivat sopivasti Amerikkalaiseen Thanksgiving viikonloppuun, joten teemana oli Pienen Kiitoksen Joulu. Syvempi ajatus teemaan oli itse ystävät ja kuinka kiitollinen heistä jokaisesta saankaan olla. Vuosien saatossa pikkujoulut ovat muuttuneet hieman rauhallisempaan suuntaan kuin ennen. Kymmenen vuotta sitten muistan kuinka olohuone raikasi Leidit lavalla sikermää ja kymmenkunta naista lauloi "Anna mulle tähtitaivas" niin kovaa kuin ääntä lähti. Voi niitä aikoja! Silloin oli tärkeämmässä roolissa nesteytyksen määrä kuin kattaus ja ruokien esillepano. Koko ilta vietetiin olohuoneessa tanssien.

Tänä vuonna halusin kattaa kauniisti ja saada rakkaat ystävät koolle kaikki saman pöydän ääreen. Yleensä emäntänä vastaan kaikesta tarjoilusta itse, mutta tällä kertaa illan teemaan jokainen sai tuoda oman herkkunsa toisille maistettavaksi. Ja sitä ruokaa todellakin oli käristyksestä herkulliseen pizzaan ja jälkiruokapuolella suklaakakusta valkosuklaajuustokakkuun. Eipä siinä paljon tanssijalka heilunut, kun jokainen ahtoi vatsan täydeltä herkkuja. Eilinen oli todellinen Food Fest. 
Kattaus koottiin mustavalkoisilla Iittalan Teemoilla. Lasit olivat kaikkea mitä kaapista löytyi. Veitset ja haarukat olivat sekoitus Iittalasta IKEAan. Servetit olivat Marimekkoa. Pienet paikkakortit tein valmiista pakettikorteista johon liimasin Pinterestistä löytyneet "THANK YOU- You are AWESOME printit. Juutinarulla sidoin servetit rullalle ja laitoin ruokailuvälineet servettien sisään. Sujautin myös pienet puolukan oksat narun alle. Lopputuloksesta tuli sopivan simppeli. 

Pöydän keskelle kokosin Iittalan Nappulat ja Festivot. Kynttilänjalkoinen välissä kiemurteli patterilla toimiva valosarja ja koko kattauksen kruunasi pihalta poimitut puolukan varvut. Karut, mutta kauniit oksat toimivat mielestäni hyvin ja viimeistelivät koko kattauksen. 


Ilta oli aivan ihana jälleen kerran. Se syy miksi minä ja mieheni odotamme näitä juhlia joka vuosi on se, että yleensä saamme näihin kekkereihin ihmisiä joita emme ole välttämättä ehtineet nähdä koko vuotena. Onneksi kokoonnumme aina pikkujouluisin yhteen. Kaikkein tärkeintä koko illassa on ystävät oli sitten teema mikä tahansa. 

Ensi vuonna uusi teema ja uudet kujeet. Ehkä sitten tanssimme taas Leidien tahtiin.

Ihanaa ensimmäistä Adventtia Sinulle!


2 kommenttia