Joko se kesä meni?


Se olisi sitten kesäloman viimeinen ilta edessä. Huomenna paluu sorvin ääreen 7 viikon tauon jälkeen. Niimpä, mihin se loma oikein katosi? Kuvia selatessa löytyi monenmoista mukavaa hetkeä ja uutta muistoa. Vaikka loma tuntuikin suurimmaksi osaksi kylmältä ja kostealta, onneksi saatiin hieman aurinkoakin.

Minusta tuntuu, että tämän vuoden kesälomaa odotin enemmän kuin mitään muuta lomaa aiemmin. En siksi, että luvassa olisi ollut jotain spektaakkelimaista ohjelmaa vaan siksi, että kevät oli aivan super raskas. Moni on ihmetellytkin miten minulla voi olla näinkin monta viikkoa lomaa. Loman pituuden alkuperäinen syy jäi haaveeksi, mutta kaikesta huolimatta se tuli todellakin tarpeeseen. 

Paljon ihania ihmisiä jäi näkemättä lomien aikana, mutta perheen kesken vietetty aika tuntui nyt kaikkein tärkeimmältä. Tarvitsin aikaa myös itselleni. Keho palautuu hiljalleen, mutta prosessi on vieläkin käynnissä. Mieli on keveä ja odottava. Viime vuonna takapihallemme pystytettiin isohko uima-allas. Tänä vuonna sitä ei kylmien kelien vuoksi laitettu ollenkaan. Onneksi aurinko sentään helli muutamina päivinä ja päästiin rannalle. Itse en ole talviturkkiani edelleenkään heittänyt, mutta neiti on ollut kuin vesipeto. Rohkeasti uhmaten viileässä vedessä on pulikoitu menemään. 


Pyörähdettiin myös ihmispaljoudessa ihailemassa valtavia purjelaivoja, jotka rantautuivat Turkuun yhtenä viikonloppuna.
Ruissalo on ollut tämän kesän "hittikohde". Saaronniemen uimaranta tuli tutuksi niinä muutamina aurinkoisina päivinä joita lomalla oli. Serkkujen kanssa rakenneltiin patoja rantahietikolle. Vierailimme myös Turun Kasvitieteellisessä puutarhassa yhtenä päivänä. Kovalla tohinalla etsittiin lihansyöjäkasveja ja löytyihän sieltä niitäkin. Käväisimme myös Valasrannalla. Aivan ihana ranta. Matalaa oli monta metriä rannasta ja mukava hiekkapohja. 

Saimme tänä kesänä lopultakin otettua kasvimaalaatikot käyttöön. Laatikoiden ympärystä laitettiin hakkeella ja valmista tuli hetkessä. Vanhojen laattojen tuunaus jäi tältä kesältä tai onhan tässä vielä kesää jäljellä. Laatikoihin iskettiin mansikoita ja toiseen yrttejä. Täytyy ensi kesää ajatellen petrata hyötykäyttöä. Enemmän niistä on ollut silmäniloa kuin itse hyötyä, mutta askel kerrallaan. Tämä on uutta vielä meidän taloudessa. 

Kasvihuone sen sijaan oli ahkerammassa käytössä. Tomaatit kypsyivät omaan tahtiin ja yhtäkkiä satoa oli tullut huima määrä. Kyllä siinä muutama päivä syötiin tomaattia oikein urakalla. Maku oli herkullinen eikä kitalaki tai ikenetkään tulleet aroiksi. Minulla joskus tomaatti tekee sen, että huomaa syöneensä.Mökilläkin käytiin. Porukat ovat laittaneet pihaa oikein urakalla. Kasvimaakin kukoisti. Oli se neidistä erihienoa kaivaa omasta maasta perunoita ja keittää niistä päivällistä. Ne potut kyllä maistuivat. Jälkiruuaksi mussutettiin oman maan mansikoita. Namia! 

Leppoisa loma takanapäin. Käytiin sitä ihan urakalla ulkomaillakin, mutta niistä sitten ihan omat kuvat ja kirjoitukset myöhemmin. Nyt hyppy arkeen ja ihanaa elokuuta Sinulle!

4 kommenttia

 1. Ihania lomakuvia! Täälläkin hypättiin arkeen tänään. Hivenen puuskututtaa, mutta eiköhän tämä tästä! Syksyn tuntua ilmassa. Kynttilöitä jo kaivelen esille! Mukavaa loppukesää ja alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se töihin paluu ja arkinen rytmi tuntuu yllättävän kivalta. Aurinkokin on kivasti paistanut, joten ei tunnu kelitkään raskailta. Olen samaa mieltä. Kyllä se tästä. Mukavaa loppukesää ja syksyn alkua myös sinulle!!!

   Poista
 2. Aivan ihania kesäkuvia ja lomatunnelmia! Melkein maistoin tomaatin suussani!:D Mukavaa arkeen paluuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Tuntui kyllä aika huippu lomalta varsinkin näin jälkikäteen. Aina sitä ei osaa hetkessä nautiskella. Eiköhän se arki ala tästä rullaamaan pikkuhiljaa. Töihinkin paluu ei tuntunut ihan hirveältä =)

   Poista