Voihan Raparperi!


Raparperit tuntuvat olevan nyt parhaimmillaan. Meidänkin pihassa niitä kasvaa pari rypästä. Viikonloppuna tuli katkottua muutama. Mitähän näistä sais aikaiseksi?
Oikeasti en niin raparperin mausta sellaisenaan välitä, mutta mansikan kanssa piirakan joukossa menee oikein kivasti. Myöhemmin istuin koneella ja etsin maukkaita raparperipiirakan ohjeita. Kaikki mikä kuullosti hyvälle olisi vaatinut kauppareissun ja siihen ei ollut aikaa eikä rahkeita. Kokeilin erästä ohjetta, johon olisi tullut piimää. Korvasin sen jugurttimaitorahkalla. Ei maistunut hyvälle (minusta ainakaan). Mies söi sitä jäätelön kera ja lapsi ei suostunut edes maistamaan. Juurikin tämän takia seuraan hyvin tarkoin ohjeita. Minusta ei ole keittiössä oman polun kulkijaksi. 
Viikonlopun aikana tuli muutenkin myllättyä puutarhassa. Instassa olikin kuvia kivipolusta, jonka rakensin äitini avustuksella. Oli siinä urakka, kun aivan nollasta aloitettiin. Harmi kun en ottanut ennen kuvaa, koska polun paikalla oli kunnon rikkaruohoniitty. Täytyypi käydä räpsäisemässä tännekin polusta kuvaa. Kivituhka on vielä hankintalistalla, jotta polusta tulisi vielä tiiviimpi ja kivet pysyisivät paremmin paikalloillaan. Puutarhassa puuhaaminen on kyllä niin palkitsevaa. Oman työn jäljen näkee heti. 

Niin ne raparperit, jotka kerättiin on nyt pullotettuna. Ystävän ohjeen ja oman mukavuusalueen ylittäneenä me tehtiin itse raparperimehua ihan ensimmäistä kertaa. Aika makeeta tuli. Taidetaan tehdä vielä uusi satsi, koska ensimmäisestä erästä tuli kaksi IKEAn lasipullollista ja raparperia pihalla vielä riittää. Neitikin kävi keräämässä oman satsinsa raparperia ja totesi, että "äiti ota musta kuvaa siihen blogiin". On se mainio!

Tänään käytiin töissä retkellä Kuhankuonolla lasten kanssa. Oli aivan huikea paikka. Pitää ehdottomasti lähteä perheenkin kanssa patikoimaan pitkospuille. 

Aurinkoa viikoosi!

6 kommenttia

 1. Mäkin ajattelin tehdä raparpereista mehua! Ei niitä piirakoitakaan voi loputtomiin syödä.. Tai hilloketta, en kyllä tiedä säilyykö se paria viikkoa kauempaa.. Se on ihanaa mansikkakakkuihin ja marenkien kanssa, leivoksiin ym... Vaan enpä tiedä tuleeko tehtyä mitään, nämä viimeiset työviikot ennen lomaa on niin kaiken vieviä.. Jos edes pääsen lomalle silloin kun pitäisi.. Onneksi se loma tulee kuitenkin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aamukampaa myös laskettu. Tarpeen tulee loma taas tänäkin kesänä. Kesää kohden tuntuu työpaikallakin pienissä jalassa olevan aina vain enemmän ja enemmmän virtaa. Pitäisi jaksaa kotiinkin voimia säätellä. Joo kavereilta saatu ohje on ihan sairaan helppo. Ei tarvii mehumaijoja. KOitan tehdä postautsta itse mehusta joku päivä =D Tsemppiä sinne loppurutistuksiin ja kyllä se loma sieltä vielä tulee!!!! <3

   Poista
 2. Minulla odottaa tuolla yksi raparperin alku istuttamista ja inspiraatiota siihen hommaan. Jospa meilläkin syödään raparperia jo ensi kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti syötte. Välillä tuntuu, että se kasvaa kuin rikkaruoho =)

   Poista
 3. No nyt on komeat raparperit. Raparperipiirakka ja -kiisseli on niin parasta ja kesäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika komiat. =D Kiisseleitä ei ole tullut tehtyä varmaan ikinä. EHkä pitäisi kokeilla. On niin helppo tehdäkin!

   Poista