DIY / Greenhouse


Alussa oli vain kasa ikkunoita ja unelma kasvihuoneesta. Ikkunoita on kerätty niin mummin vanhasta kanalasta, mieheni vanhempien luota, mieheni siskon kodista ja muutama oli ostettu edelliseen kotiin rekvisiitaksi. Siitä se ajatus sitten lähti.

Ensimmäiseksi kaikki ikkunat tuotiin pihalle, mallailtiin ja mitatiin seinien tekoa varten. Kasvihuoneen sivuseinät tehtiin ensimmäiseksi ja ovatkin suurin piirtein samanlaiset. Tämän jälkeen tehtiin takaseinä ja lopuksi etuseinä. Ovi tuotti ensin hieman ongelmia, mutta pienen mallailun jälkeen tehtiin palapelimäinen kokoelma lopuista ikkunoista ovenkokoisen kehikon sisälle. Katto tehtiin valokatteesta ja kakkosneloset pitävät koko komeuden kasassa. Oikein tyytyväisiä ollaan itse.

Kasvihuone tuntuu vielä tyhjältä, mutta muutama tomaati, kurkku, chili ja maissi on löytänyt paikkansa. Pikkuhiljaa täytetään taimilla, koska arvokkaiden hintojensa takia ei voi kertaheitolla koko kasvihuonetta täyttää. Hyvä näin, koska koko kasvihuoneen käyttö on uutta ja vaatii hieman opiskelua ja totuttelua. Toiveena olisi kuitenkin saada tuottoisa sato omaan käyttön (joskus sitten).

DIY/ We made a greenhouse from old windows.

HuGs
-S-

12 kommenttia

 1. Siis ihana!!!
  Arvaa vaan meinaskos meillä syttyä kolmas maailmansota, kun mies yksi ilta tyynesti kertoi, että häneltä oli kysytty tarvitseeko hän vanhoja ikkunoita, jotka muuten viedään kaatopaikalle....ja tämä mies oli sanonut, että ei tarvita!!! Vaikka olen puhunut, että tehtäis vanhoista ikkunoista vaikka kuinka pieni kasvihuone!!!!..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekkin olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, vaikka alkuvaiheessa ei edes tiedetty katon mallista tai saati siitä, että riittääkö ikkunat =) Voi uskon kyllä tunteen. Meillä olisi käynyt varmasti samoin. Noi miehet ei aina oikein rekisteröi toivomuksiamme =D Onneksi vanhoja ikkunoita tulee sillon tällöin vastaan ja juuri lahjoituksilla niitä kertyy nopeasti. Olikos meillä 23 ikkunaa tuossa ja mitat noin 2x3 metriä (jos en nyt ihan muista väärin)

   Poista
 2. I-H-A-N-A!tosi onnistunut lopputulos.persoonallinen.jotain tälläaista haluaisin itsekin.onnenmyyriä olette kun ikkunoita saitte ja osasitte vielä toteuttaakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että tästä on iloa vielä pitkäksi aikaa =)

   Poista
 3. Voi miten se on sievä ja nätti! :) Mainio tuo ovikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuhannesti. Juu oveen jätettiin tarkoituksella väriliset ikkunat =)

   Poista
 4. Ihana!!! Haaveissa itselläkin tuollainen, mutta eipä varmaan tänä kesänä toteudu tuo unelma, jos ei toinenkaan... Liikaa haaveissa kaikenlaista, pakko karsia jostakin... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =D Minusta ihana taas fiilistellä puutarhaa ja "sisustaa" ulkona. Unelmia siis täälläkin puutarhaa ja pihaa ajatellen, muta pakko on malttaa ideoiden suhteen.

   Poista
 5. Aivan mahtava! Meillä jäänee rempasta vanhoja ikkunoita, joista on suunniteltu juurikin kasvihuonetta. Tällainen olisi niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) On ehdottomasti rakentamisen kannalta. Onko se sitten pulpettit tai harjakatto on ihan makuasia tai mihin ikkunat riittävät =D

   Poista