Rhubarb Pie




Pitihän se itsekkin pyöräyttää omasta maasta poimituista raparpereista piirakka. Aika kirpakoita olivat, joten laitoin joukkoon myös kotimaisia mansikoita hieman pehmentämään makua. Myös piirakan rahkapäällinen vei raparperin kirpeyttä pois. Pieni kirpakkuus ei haittaa ja antaa mukavaa potkuakin muuten makeaan piirakkaan.

Kiireessä tuli piirakka tehtyä (niin kuin tässä perheensä yleensä kaikki tehdään), joten käytin valmista murotaikinapohjaa. Rahkan sisään siis kätkeytyi mansikoita ja raparperia. 

Rahkapäällinen syntyy:
  • 1 purkki kuohukermaa
  • 1 purkki maitorahkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • hyppysellinen vaniljasokeria
  • 1 muna
Vatkaa kerma ja lisää siihen loput aineet. Sitten kaadetaan piirakan päälle ja anna kypsyä 185 asteessa puolisen tuntia. Kannattaa seurailla päällisen tummumista ettei pala.

Today I made some rhubarb pie.

HuGs
-S-

 

Ei kommentteja