My Seven Most Loved Ones


Sain ihanalta Syvältä blogin Sannalta rakkaita esineita haasteen. Tarkoituksena on esitellä 7 rakkainta esinettä kodistaan, joista syystä tai toisesta ei halua luopua. Jokaisesta esineestä tuli laittaa kuva ja pieni kertomus siitä, miksi tämä kyseinen esine on nii rakas. Muista laittaa haaste eteenpäin. 


Kuten Sannallakin, seitsemän esineen löytyminen koitui aika haasteelliseksi. Mutta napsasin kuitenkin seuraavat kuvat seuraavista esineistä. Ensimmäisestä kuvasta löytyy mummini vanhat nojatuolit. Muotokieli ja muistot kiteytyvät tässä tuolissa. Toinen kuva löytyy jääkaappimme ovesta. Kuva on otettu muutamia hetkiä rakkaan tyttäremme syntymän jälkeen TYKSin keskolan toimesta. Kuva oli tarkoitettu minulle nähtäväksi, koska en saanut kokea sitä tunnetta, kun vastasyntynyt käärö lepää sylissäni heti synnytyksen jälkeen. Meillä matkattiin keskolaan ja kiireellä. Mieheni oli tuonut kuvan minulle, mutta minulla ei ollut siitä mitään muistikuvaa. Kotiin päästyäni ihmettelin, että mikäs kuva se tämä on. 


Seuraava mieleen tuleva rakas esine on oikeastaan kaikki valokuvat. Toisinaan voisin täyttää koko kotimme valokuvilla. Rakastan valokuvia ja valokuvaamista. Olohuoneessa niitä jonkin verran jo onkin. 


Olohuoneessa sohvapöydän virkaa toimittaa vanha arkku. Se on lahja mieheltäni ensimmäisenä hääpäivänä. Toisinaan olen ajatellut kevyempää pöytää olohuoneeseen, mutta tämä arkku vain tuntuu juuri sopivalta.


Jokin niissä vanhoissa kupeissa on aina viehättänyt. Näistä kupeista en kyllä luovu. Pikkuhiljaa keräilen lisää kirpputoreilta, kun vastaan tulee viehättävä yksilö sopuisaan hintaan. 


Olkoon sitten vastapainoksi myös uudet rakkaat kupit. Näitä Marimekon ja Iittalan kuppeja olen saanut ystäviltäni ja perheeltä lahjaksi. Pikkuhiljaa näitäkin keräillään lisää.


Laitetaanpa viimeiseksi kuvaksi sitten omat sormukset. Siinä kihlasormus ja vihkisormus ovat reunimmaisina. Keskellä on mummin vihkisormus vuodelta 1941. Olen hyvin vaatimattomien korujen ystävä. Mutta olenkin joskus tokaissut, että menen naimisiin mieheni kanssa, en sormusten. 

Mitkäs seitsemän rakasta esinettä sinä löydät?
HuGs
-S-

13 kommenttia

 1. Hei kiitos tästä kivasta haasteesta! Täytyykin laittaa hautumaan, koska tämä ei ole helppo valinta!
  Kauniita valintoja sinulla, ihana nojatuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vaan =) Se on kyllä vaikea. En ole nii materian perään, joten rakkaita esineitä on vaikea laittaa niinkään järjestykseen. Kiitos, nojatuolit ovat kyllä lempparit

   Poista
 2. Minäkin olen tämän haasteen saanut, mutta en ole ehtinyt vielä vastata. Astiat on kyllä sillä listalla, nimenomaan Arabian vanhat kupit ja sitten uudemmat ihanuudet.
  Tuo on hyvä toteamus, että miehen kanssa mennään naimisiin, ei sormuksen. Oma vihkisormukseni on nimittäin pudonnut ja miehen kihlasormukselle on käynyt samoin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva, pitääkin tulla katsomaan sinun valintasi. Ja nähdä kuppikokoelmasi =)

   Poista
 3. Hei, ihana mahtava tuo nojatuoli. Niin ja hauskat hääkuvat :D Itsekkään en saanut esikoista synnytyksen jälkeen syliini (jouduin kiireesti leikkaukseen), joten tuollainen ensi hetken kuva olisi tärkeä jos sellainen minulla olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Toi hyppykuva löytyy meiltä canvasversiona makkarista. Onneksi kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin. Meillä mies pääsi keskolaan mukaan. Itsekki jouduin vielä synnytyksen jälkeen leikkaukseen. Tämän takia ei ole mitään muistikuvaa valokuvasta. Mutta oli huippu kiva yllätys kotona. Olin kuulema sanonut miehelle, että voit viedä sen kotiin.

   Poista
 4. Näitä haasteita on kyllä kiva käydä lukemassa toisten blogeissa. Ihania rakkaita esineitä sullakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuo on totta. Mitä kaikkea ihanaa ihmisiltä löytyykään ja tarinat niiden takana =)

   Poista
 5. Ihanat ovat siunkin valintasi ja kauniit tarinat esineiden takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Toisinaan juuri ne tarinat tekevätkin esineistä vielä rakkaampia!

   Poista
 6. Huikea nojatuoli kauniilla kankaalla. Rakastuin siihen välittömästi. Myös kahvikuppikokoelmasi on vaikuttava. Itsekin keräilen noita puhalluskuvioisia. Paras kaikista oli kuitenkin tyttäresi kuva. Kaunis sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojatuolit on kyllä ihan mun lempparit. Muistan kun saatiin ne mummin pois nukuttua ja niissä oli päällä sellainen vihreä kangas. Kangas oli ihan rikki käsinojien edestä, koska mummi oli katsonut kauniita ja rohkeita niin jännittyneenä, että oli hangannut käsillä kankaat rikki =) Tyttären kuva on kyllä ihan paras. Kiitos ❤

   Poista
 7. Veti suuta hymyyn, kun vetäisit kauniit ja rohkeat mukaan. Ihana.

  VastaaPoista