My Body needs a Break


Kuva TÄÄLTÄ

Muutaman viimeisen viikon aikana on oma keho reagoinut hyvin vahvasti ympäristön tuottamaan ylikuormittumiseen niin tunteiden kuin syömisen saralla. Mielialat ovat vaihdelleet surusta nauruun hetkessä ja päätäkin on särkenyt useaan otteeseen. Aamuisin tuntuu jaksavan lähteä töihin vain grammasen Panadolin voimalla. Nyt päätin, että tähän on tehtävä muutos.

Päätin aloittaa noin kuukauden mittaisen kehokuurin. Ruoka-annokset pienenevät huomattavasti sekä ensimmäisen viikon täysin proteiinipitoinen ruokavalio antaa aika rajun startin koko kuuriin. Pikkuhiljaa lisätään kasviksia ja hedelmiä. Suola ja sokeri on kuitenkin ehdoton ei. Onneksi ystävän tuki ja ohjeet auttavat minua koko prosessin aikana.

Miksi kehokuuri? Minulle kehokuurin aloitukseen oli monta syytä. Haluan että kehoni puhdistuu. Olen mätännyt suusta alas viime päivien aikana yhtä sun toista. Saan ihmeellisiä mielitekoja. Vaikka syömäni määrät ovat suht pieniä, saan inhottavan olon. Liikaa sokeria, liikaa kaikkea. Nykyään vatsani paisuu kivikovaksi palloksi ja näytän kuin olisin raskaana. Ei itse lookissa mitään vikaa olekaan, olisi ihanaa olla raskaana, mutta oloni on hirveän tukala. Uskoisin myös syömäni makean määrän vaikuttavan päänsärkyyn. Minun on vaikea vähentää, joten itselleni oikea ratkaisu on lopettaa hetkeksi kokonaan makean syöminen.

Kaipaan myös uusia ajatuksia pääkoppaan. Ihan sama, vaikka hetkeksi keskityn vain ruokavalioon ja siihen mitä syön, koska silloin keskityn edes itseeni. Minulla on ollut välillä vaikea saada ajatuksia edes kasaan. Ystäväni ilmoitti puhelimessa, että "Hei, sä käyt ihan kierroksilla!" Ilmeisesti puheripuli oli sen verran sekavaa, että on rauhoittumisen aika ja asioiden priorisointi paikallaan. Töissäkin keskittyminen on vaatinut suuria ponnisteluja. Mutta tästä se lähtee! Kuurin loputtua kerron tunelmista ja muutoksista. Sen verran rohkeaa likkaa en ole, että kehtaisin tänne mitään alku- ja lopputilanteen kuvia laittaa, mutta sanallista kerrontaa kylläkin.

Nyt on kuurin neljäs päivä ja olo on jo parempi. Päätäkään ei ole enää särkenyt. Pieniä tuntemuksia toki tullut, koska ruokavalion muutos aiempaan on niin raju. Opettelen juomaan vettä. Opettelen myös maustamaan ruokaa ilman suolaa.  Vitsit, tää saattaa olla oikeasti aikas hyvä juttu! 

HuGs
-S-


14 kommenttia

 1. Saman huomasin, että sokerin pois jättäminen vei pääkivun mennessään. Vettäkin olen juonut huomattavasti enemmän. Auttaa myös asiaan.
  Kierroksilla käyminen on tuttua ja senkin vuoksi on hyvä, jos voi keskittyä joskus itseensä, vaikka sitten olemalla kehokuurilla tai superdieetillä, niin kuin minä. Ruuhkavuosina ei ihan itsestään selvyys.
  Tsemppiä kuurille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuurin viides aamu tuntui jo aikas kivalta. Päänsäryttömyyteen on ihan huippua herätä ja tänään huomasin olevani todella pirteä. Nostattaa taas motivaatiota. NÄin kyllä unta, että söin viinerin ja mietein joudunko aloittamaan kuurin alusta =D Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Tsemppiä sulle kovasti! Mielenkiinnolla seuraan olotilan kehittymistä, joten muistathan raportoida. Samalla me muutkin saamme uutta puhtia arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos Nonna! Kyllä tästä raportoidaan. On aivan huippu fiilis! Viides päivä alkoi juuri ilman päänsärkyä, väsymystä ja hyvällä tuulella. Otin alkumitat eripuolilta kehoa. Laitan niistä sitten infoa kun kuuri on edennyt ja olen huomannut kehossa oikeasti jotain muutoksia. Painoa en edes mitannut =) =) =) ei ole ollut pattereita =) =) =) Noh, se ei ollut tässä se tärkein vaan koko olomuutos ja näkeehän niistä senteistä sitten muutoksia. Olen viime aikoina painanut muutenkin suht vähän ja kuurin tarkoitus onkin muokata kehoa terveellisempään suuntaan, joten se saattaa jopa nousta. No katsotaan. Kivaa viikkoa!

   Poista
 3. Tuollainen kehon "resetointi" tekisi kyllä hyvää itsellekin. Toisaalta syön aika pitkälle 80/20-ajattelun mukaan, eli kun 80 % ajasta syö järkevästi, niin 20 % on varaa sitten irrotella. :D Tsemppiä ja jään seuraamaan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvälle nuo sinun ruokatottumukset. Kuurin jälkeen ajattelin siirtyä vain viikonloppu herkutteluun ja muutenkin siistiä koko ruokavaliota. Jättää myös eineksiä pois. Täyytyhän sitä nakkkikastiketta toisinaan tottakai tehdä, koska lapseni rakastaa ruskeakastiketta jossa nakkeja =) Ja kiitos <3 Kyllä minä kerron kuulumisia ja muutoksia kuurin ja koko kehon suhteen. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

   Poista
 4. Veden juomisen lisäämisellä on joskus ihan hurja vaikutus!
  Ja sokerin poisjättämisen huomaa kyllä, ihan kuin vehnähötönkin..
  Tsemppiä ja parempaa oloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen joskus karppaamalla saanut oikein hyviä tuloksia, mutta tällä kertaa ajattelin puhdistaa kehoa syvemmin ja syödä myös enemmän lihoja, joissa on niitä hyviä rasvoja. Kukkaro ei kyllä kiitä, mutta olo ja vatsa kiittää =D Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta myös sulle!

   Poista
 5. Hyvältä kuulostaa. Itse olen syönyt viime aikoina pahaan olooni ja voinut luultavasti sen takia vielä huonommin. Eilen tajusin (eli myönsin), että jotain pitäisi tehdä. Ehkä pian minäkin saan jotain aikaiseksi. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on kuurin viimeinen päivä, jossa syödään vain valkoista lihaa. Olo on kyllä huikea. Nyt sitä taas ymmärtää koko sokerin huonot vaikutukset. On edelleen vaikea käsittää miten päänsäryt ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Ja se veden määrä, onneksi olen oppinut nyt juomaan vettä. Pelkän proteiinin saannin vuoksi minulla on jano myös kasvanut ihan valtavasti. Suosittelen ehdottomasti. Se mikä tässä kuurissa on hyvää, en saa edes piilosokeria =) Mutta suosittelen lämpimästi. Jos sua kiinnostaa ihan just tämä mitä mä nyt vedän niin täältä saat enemmän infoa http://www.bysini.fi/ Jotain Sinistä blogin Sini autaa kyllä mielellään =) Ja kiitos tsempeistä!!! <3

   Poista
 6. Olipa ihania kuvia tuossa postauksessa jossa olitte mökillä! Ihania! <3 parhaita hetkiä.. Ja hei allekirjoitan kehokuurin kyllä täysin.. Mulle on kans nyt tullut joku karkkiähky, onneksi.. Pakko rajoittaa.. Kirjoittelin muuten kuluttamisesta, ja ajattelin, että sinulta voisi irrota myös jotain ajatuksia tähän haasteeseen. Käypä nappaamassa, jos innostaa! :) Aurinkoista syysviikonloppua!

  http://www.tohkeissaan.fi/2015/09/kuluttajamina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä aivan ihana viikonloppu mökillä. Meille tuo on muutenkin luksusta, koska itse emme mökkiä omista. Täällä kuuri menee hyvin eteenpäin hyvällä mallilla. Kaupassa toki tuoreen leivän tuoksu hieman kutkuttaa mutta nyt mennään tiukalla linjalla nämä viikot. Oli huippu teksti kuluttamisesta. Otan kyllä haasteen ehdottomasti vastaan. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 7. Mä oon ollut lähes koko kesän juomatta limukkaa yhtä Subway -käyntiä lukuunottamatta ja oonkin juonut enemmän esimerkiksi vettä tai vissyä. Eilen kävin Subwayssa pitkästä aikaa ja jotenkin ajatuksissa siitä otti sen mukin, että saa juomista. Ei oikein edes tehnyt mieli limukkaa, mutta join sen mukillisen. Tuli jopa hieman huono olo ja morkkis :D. Joskus ois voinut tulla olo, että tätä on pakko saada lisää, mutta ei nyt.

  Mä en juurikaan tykkää syödä makeisia, mutta limukat oli joskus paheena ja tuli ostettua melkein aina jotain tarjouslimuja. Meillä on myös SodaStream, mutta en ees muista koska oisin tehnyt sillä limukkaa viimeksi. Oon vaan hapottanut vettä ja se on riittänyt.

  Yhteen aikaan tuntui, että en juuri osaa juoda vettä mutta kesällä ja nyt syksyllä siitä on tullut ihan tapa ja päivän mittaan tulee vettä juotua jonkun verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt ihan hurjan kauan. Minulla taas elämä vie niin hurjaa vauhtia, että blogimaailma on valitettavasti hieman kiireessä jäänyt.

   Itsellekin veden juonti on ihan hirveää opettelua. Nyt huomaan myös kuurin aikana, että olen juonut liian vähän vettä mitö kuuluisi ja se kyllä välillä tuntuu. Niskasta siis kiinni ja vettä vain kehiin.

   Meillä ei osteta limsoja ollenkaan kotiin. Ei niinkään sokerin vuoksi vaan meillä ei vain kukaan tykkää limsasta =D Minusta ne on niin vahvoja ja ei mieskään niin kaipaa. Eipä ole neitikään oppinut niitä juomaan ja hyvä niin.

   Limsa-automaateista on tullut kolaa juotua mutta ei sekään maku niin järin hyvä ole, mutta joskus tekee mieli hampparia ja just sitä litkulimsaa. Kavereilla olen maistanut sodaStreamia ja olen kyllä tykännyt. Ei ole niiin tujua tavaraa.

   Saapa nähdä millainen morkkis tulee ihan mistä vaan ruuasta ja juomasta tämän kuurin jälkeen. Huono olo tulee varmasti. Suolattomuus ja sokerittomuus tuntuu kehossa niin huimasti.

   Tsemppiä veden juontiin ja ihanaa tulevaa viikonloppua

   Poista