Ordinary Sunday


Eipä uskoisi Laskiaissunnuntaiksi, kun ikkunasta katselee pihalla vihertävää nurmea. Ikävästi myös viime syksyltä jäänyt lehtikasa on jälleen ilmestynyt muistuttamaan olemassa olollaan. Kunhan tuo vesisade lakkaa niin jatketaan haravointia. Täällä on pidelty kaikenlaista sairastupaa yllä...


Pienin perheestä sairasti influenssan, mutta on jo mukavasti parantunut. Huomenna päästään puolentoista viikon jälkeen normiarkeen päiväkotirytmin kanssa. Tosin vanhin perheestä jää vielä pötköttelemään sohvan pohjille. Mieheni oli viime viikolla leikkauksessa, jossa häneltä kiristettiin vatsalaukun yläosa. Hän on sairastanut Refluksitautia jo vuosia ja syönyt siihen lääkkeitä. Viimeisien kuukausien aikana tilanne äitiy niin pahaksi, että lääkkeet eivät enää tehonneet ja reppana nukkui sohvalla istuen, kun kaikki vatsasta tuli takaisin ylös. Leikkaus oli edessä. Hyvinvoivalta hän tuossa vieressä näyttää, mutta toki rauhallisesti on otettava niin syömisen kuin liikkumisenkin suhteen.

Laskiaisena kai kuuluisi syödä pullaa kermavaahdolla ja hillolla (se mantelimössö on hirveintä mitä tiedän), mutta pullien leipomisen sijaan tarjolla olikin Hanna-tädin kakkuja. Meillä Hanna-tädin kakut kuuluvat perinteisiin jouluherkkuihin, mutta toki niitä leivotaan usein myös merkkipäiville. Nämä kakut katoavat kyllä parempiin suihin alta aikayksikön. Jouluisin näitä taidetaan hotkia veljeni kanssa kilpaa. Hassua, mutta en ole koskaan ennen tehnyt näitä itse. Mistä lie moinen johtunut. Kaivoin äidin antaman ohjeen esille ja eikun leipomaan. Mukava kipollinen tästä taikinasta tuli, mutta ensi kerralla taidan tuplata annokset. Ehkä helpoimmat kakut ikinä, joten laitetaanpa ohje teillekin.


HANNA-TÄDIN KAKUT

1/2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1/3 tl soodaa
1/2 dl voita sulatettuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 perunajauhoja

Sekoita kerma ja sokeri. Lisää sooda ja jäähtynyt voi. Sihtaa taikinaan jauhot siivilän läpi. Sekoita.
Leivo taikinasta sormen paksuisia tankoja. Jaa ne tasakokoisiksi paloiksi.
Pyöritä palat palloiksi ja nosta pellille. 
Kypsennä 200C:ssa 8-10 min.

Ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle!

2 kommenttia

  1. Resepti laitettu kalenteriin, ja menee kokeiluun ensiviikolla ! Kiitos!

    Ihanaa viikkoa myös sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos ja mahtava juttu <3 samoin sinne. En ole unohtanut sitä Liebster Awardia =D Kiitokset siitä. On ollut vain takkuilevat viime ajat...

      Poista