Looking for a CarpetOlohuoneen maton virkaa on vuodenpäivät toimittanut Annon Siru-matto. Pidän maton graafisuudesta edelleen ja värimaailma miellyttää silmää. Lapsen kanssa aina sattuu ja tapahtuu ja mattoa onkin rehattu moneen otteeseen pesuhuoneeseen milloin minkäkin tahran tähden. Matto on kivan kevyt ja näin ollen myös helppohoitoinen. Olen kuitenkin huomannut, että matto saattaa olla vähän liian kevyt, koska ei tunnu siinä vilinässä pysyvän oikein paikoillaan ja kulmat ovat alkaneet kääntyilemään. 

Olen tässä pohdiskellut muutamia mattovaihtoehtoja. Edelleen mustavalkoisella matolla mennään. Sinikeltainen konserni tarjoaa mukavan hintaisia mustavalkoisia mattoja. Listan ensimmäinen miellyyttää eniten silmää ja ensimmäistä kertaa kävi mielessä myös jo pitkään blogimatoksi kutsuttu Stockholm- matto. Myös Elloksen Montana-maton siksak-kuvio on varteenotettava vaihtoehto. Alariviin olen valinnut kaksi Annon mattoa. Ensimmäinen Lankku-matto on ihan yksinkertaisilla raidoillaa, mutta toisaalta mietin menenkö ojasta allikkoon ja tämäkin matto on liian kevyt. Viimeisenä on Annon Nami-matto, joka kuvioltaan miellyttää silmää, mutta tästä matosta ei sopivaa kokoa taidakkaan olla tarjolla.

Kuva kollaasin matot IKEA Ellos Kodin1
Syksyllä 2014 tulee myyntiin Annon Jalpaikka-matto, jonka suunnitteli Susanna Vento. Ehkä matto ostokset siirtyvät myös syksyyn.

Kuva Kodin1
Olen touhunnut puutarhassa viime aikoina niin ahkeraan, että koko sisustaminen sisätiloissa on jäänyt ihan retuperälle. Näinä sadepäivinä sitä katsoo sisustusta ja kotiaan uusin silmin ja huokaisee jälleen, että jotakin on tehtävä. Unohdin ihan mainita, että toukokuun pihakirppiksellä löysimme myös itse muutamia ihania huonekaluja. Tiikkiset nojatuolit odottavat uutta päällystä ja tiikkinen laveri etsii oikeaa paikkaansa. Eiköhän näistä kuvia ilmaannu ennemmin tain myöhemmin. Tällä hetkellä on pohdinnassa kangas nojatuoleihin. Ajatuksena olisi tuoda nämä "uudet" nojatuolit olohuoneeseen ja vihdoinkin saada yläkerran aula inhimilliseen kuntoon ja siirtää nykyiset nojatuolit yläkertaan. Ne ovat täydelliset siroudeltaan juuri siihen tilaan. 

Viime kesänä aulan seinä oli kirkkaankeltainen ja talven aikana väri tuntui yhä enemmän vihertävämmältä ja sudin pikaisesti valkoista maalia päälle. Nyt se on ollut ainakin puolisen vuotta keskeneräinen, koska selkeää ajatusmaailmaa seinän kohtalosta ei ole vielä syntynyt. Tai sitten on, mutta matka maalikauppaan on venynyt.

I'm thinking about a new carpet for living room.

HuGs
-S-8 kommenttia

 1. Jotenkin minua viehättää eniten tuo Jalpaikka matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni, että vastaaminen venyi. Vähän mennyt touhotuksen puolelle viime päivät. Joo se on aikas makea matto =)

   Poista
 2. Tuleekohan tuosta Jalpaikasta uusi blogimatto? Tykkään kyllä...
  Mukavaa jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin vähän pelkään. Uskoisin, vaikka hinta olisi tähtitieteellinen. Pitää siis miettiä taas...Hyvää jussia!

   Poista
 3. Kauniita kaikki!! :)

  Tervetuloa osallistumaan sisustuskisaan:
  http://pienilintu.blogspot.fi/2014/06/sisustuskilpailu-bloggareille-voita-100.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta. Pitääkin hieman mutustella aihetta ja palata asiaan. =)

   Poista
 4. Mäkin tykkään tosta Jalpaikasta ja ihan varmasti se on uusi "blogimatto".
  Ottaisin heti meidän aulaan sellaisen, jos koko natsaisi. :D
  Tykkään noista kaikista kyllä, paitsi tuo Stockholm ei ole koskaan ollut mun mieleen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se stockholm voi olla kyllä aivan liian kulunut juttu. Tylsää jos Jalpaikasta tulee ylihitti. Sitten sitä katsellaan kaikkien kodeissa blogeista ensi syksynä =D Hieno se kyllä on.

   Poista