3 Years / Åblogit








Lauantaina meillä vietetiin neidin 3-vuotis syntymäpäiviä perheen ja ystävien kesken.  Olen tainnut viime päivinä leipoa enemmän kuin koskaan. Torstain Me&I kutsuille tuli muutama piirakka ja kakku tehtyä. Perjantaina jatkui leipominen ja lauantaina sain juuri ennen juhlia kaikki leipomuksen tehtyä. Oli siinä melkoinen urakka. 

Uusia reseptejä tuli kokeiltua hyvällä ja ei niin hyvällä menestyksellä. Valkosuklaa-limerahkakakku oli litteä kuin pannukakku, vaikka ohjeen mukaan teinkin. (Juuri huomasin, että olin laittanut hätäpäissäni vain yhden rahkapurkin, hups! niitä tuleekin kaksi.) Taisi olla vuoka sittenkin liian iso. No se ei tahtia haitannut ja maku oli okein onnistunut. Tässä vielä teillekin ohje...

Murupohja

  • 150g Digestive keksejä
  • 75g marg tai voita
Täyte
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl kuohukermaa
  • 2tlk valkosuklaa-limerahkaa
  • 2rkl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
Pinnalle
  • 100g valkosuklaata
  • karamellirakeita
Murenna keksit ja sekoita voin kanssa. Painele vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Irroita kakku vuuasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lasta. Peitä kakun pinta suklaalastuilla ja koristele karamelleilla. 

Täytekakussa komeilee Jiin ehdottomat suosikit tällä hetkellä - Miina ja Manu. Minä leivoin kakun, mutta rakas äitini taiteli kissat kakun päälle. Itselläni ei ole hermoja tuollaiseen värkkäämiseen, eikä kyllä taitoakaan. Ihanat tuli, Kiitos ÄITI! ja neiti oli ikionnellinen kakustaan. Ilta sujui uusilla lahjoilla leikkien.





Viikonloppu toi myös ihanan yllätyksen itselleni. Sain viestin Åblogeilta ja blogini on valittu mukaan Turun alueen sisustus- ja lifestylebloggaajien mahtavaan jengiin. Villasukissa ihan tutiseen, kun innolla odotan uusia tuttavauuksia, kokemuksia ja tapaamisia. Aivan mahtavaa! Kaikkiin Åblogeihin pääset tutustumaan TÄSTÄ! Åblogit ovat myös Facebookissa. 

OIkein ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle!

HuGs
-S-















14 kommenttia

  1. Kivaa!! Tervetuloa joukkoon, kauniita kuvia sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan kyllä innoissaan =) Kiitos, mahtavaa päästä mukaan ja kiitos ❤

      Poista
  2. Mukava saada sinut meidän mukavaa joukkoomme! Ihanat kakut olet leiponut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan hymykorvissa täällä kirjoittelen =) Kiva päästä mukaan!

      Poista
  3. Tervetuloa joukkoon mukaan! Ja tosiaan ihania kuva

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa åbloggaajien upeaan joukkoon!
    Ihania kuvia:)

    VastaaPoista
  5. Onnea vielä suloiselle sankarille! Herkullisen näköisiä leipomuksia sinulla on ollut pöydässä ja Miina & Manu ovat aivan näköisiä (taitava äiti).Kiva saada sinut mukaan Åblogeihin, tervetuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, viedään onnittelut perille ❤ Äiti sai kyllä ihanat kissat aikaiseksi. Ja kiitos vielä, on mahtava päästä mukaan!!!

      Poista
  6. Oi kuinka ihanan söpö Miina ja Manu kakku ;) Ja onnea åblogijutusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onneksi äidillä on enemmän pinnaa näpertämiseen kuin minulla =) Ja kiitos, katsotaan mitä kivaa Åblogit tuovat tullessaan. Ihana tutustua uusiin ihmisiin, joilla samanlaisia ajatuksia...

      Poista
  7. Namskis mitä herkkuja! Mukava, kun liityit Åblogeihin, nähdään Kodin Ykkösessä.
    Niin ja tervetuloa vastavierailulle
    blogiini, jossa juttuja muodista, sisustuksesta, mökkeilystä ja
    kaikesta muustakin mistä milloinkin innostun kirjoittelemaan.

    Energiaa viikkoosi Suvi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, oli kyllä ihan maistuvia ;) Ja hei mahtavaa päästä mukaan joukkoonne. Kodin Ykkösessä nähdään =) Ilman muuta tullaan vierailulle. Kuullostaa oikein hyvälle!! Energia myös sinulle Teija ❤ Tänään oli kyllä huippu ilma ulkoiluun!

      Poista