Need of Inspiration? / Anno&Kodin1


Tällä hetkellä kun istun koneella ja katson ulos ikkunasta, sataa räntää. Tuntuukin juuri sopivalta hetkeltä palata viime torstaiseen Åblogien sisustusiltaan, jota vietettiin Raision Kodin ykkösessä. Jännittyneenä haahuilin  ympäriinsä ennen kuin joukko hymyileviä naisia kameroineen tuli vastaan. "Oletko sinä se uus?", kysyivät hymyilevät kasvot. "Joo" ja siitä se sitten lähti. Ihanat Åblogilaiset ottivat minut lämmöllä vastaan, Kiitos mahtavat!!


Ensi töikseen tavaratalon johtaja Jarmo Alhroos piti pienen tervetulopuheen ja kertoi meille Kodin ykkösen energiatehokkuudesta. Säästökustannukset ovat verrannolliset neljän omakotitalon kulutusmäärään, joten ekologisuus on nähtävissä. Kodin 1 onkin Pohjoismaiden ensimmäinen passiisivimyymälärakennus, jossa mm. valot syttyvät ja sammuvat tarpeen mukaan. 

Saimme myös kuulla suureen suosioon nousseelta Anno-malliston suunnittelijoilta Pia Lehtovuorelta ja Riija Huhta-Aholta kevään tulevista trendeistä, Annon tuotannon ekologisuudesta sekä eettisyyden merkityksestä tuotteissa.  

Pellava on POP ja se näkyy niin makuuhuoneessa kuin saunassakin. Raikkaat värit ja pastellit kertovat tulevan kevään tuulista. Graafisuus ja Skandinaavinen tyyli näkyy Annon kuoseissa ja ovat aikaa kestäviä. Ihanina uutuuksina nähdään pastellinsävyiset graafiset mukit ja purnukat.Kodin 1 tarjoaa inspiraatiota niin arkeen kuin juhlaan. Kauniilla kattauksilla ja pienillä astelelmilla piristät kivasti koko kodin ilmettä. Tuotteiden kaunis esillepano on Kodin ykkösen sisustusneuvojien ja stailaajien taitavissa käsissä. Myös apua sisustuksen suunnitteluun on tarjolla, kun vain rohkenee kysyä.Mustavalkoisuus viehättää edelleen ja on vahvasti esillä sisustuksessa. Näin kevään tullen myös kauniit pastellinsävyt ujuttautuvat sisustukseen. Itse olen raikkaiden värien ystävä. Meillä kotona mustavalkoisen värimaailman piristyksenä on kirkas keltainen, mutta kierreltyäni ihanien pastellinsävyjen keskellä, jäin pohtimaan josko meillekin rantautuisi hieman pehmeämmät sävyt. Ensin minun olisi raaskittava luopua Marimekon Kulkue-verhosta, joka roikkuu olohuoneen ikkunalla ja se ei olekkaan mikään helppo tehtävä.


Iso kiitos mukavasta illasta Åbloggareille ja eritoten Teijalle (oli ihana tutustua), joka järjesti tämän illan. Kiitokset myös tavaratalon johtaja Ahlroosille, Annon mahtaville suunnittelijoille ja Kodin ykkösen henkilökunnalle. Tämä viimeinen kuva kertoo inspiroivasta illasta ja tunnelmasta.

Itselläni on edessä hieman erilainen viikonloppu. Huomenna starttaa työpaikan tarjoama hiljaisuuden retriitti, johon rohkeasti päätin osallistua. Kerronpa kokemuksesta ja ajatuksista sitten myöhemmin lisää...

HuGs
-S-


8 kommenttia

 1. Upeita nuo ensimmäisen ja toisen kuvan uutuus kuosit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tosiaan olivat ja livenä vieläkin herkullisemmat!! Noita kahvikuppeja olisi mukava saada omaankin kotiin. Taitaa mies repiä pelihousunsa siinä kohtaa, kun muutenkin kaapit täynnö kahvikuppeja =)

   Poista
 2. Oli kiva tavata sinutkin ekaa kertaa! Ja oli kiva päästä rauhassa tutkimaan kaikkea kaunista. Näistä toisten postauksistakin löytyy vielä vaikka mitä sellaista, mitä oma silmä tai kamera eivät ehtineet tallentaa.
  Kivaa retriittiä - itse olen ollut pari kertaa ja syksyllä olen taas menossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa tavata. Olen hieman ujohko ihminen kun ensimmäistä kertaa tapaa, mutta kyllä se siitä ja juttu alkaa varmasti luistamaan kun tutustuu =) Minustakin kaikilla on ollut kivoja postauksia ja ajatuksia, vaikka yhdessä kierrettiin ja kuvailtiin. Kiitos, saa nähdä millainen mahtaa tämä kokemus olla. Toiset kehuu ja toiset eivät ole pitäneet kokemuksesta. No viikonlopun jälkeen olen viisaampi =) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ooh, kuulostaapa retriitti mielenkiintoiselta!! Varmasti antaa virtaa. Ja hei todella kivoja kuvia olet ottanut! Näitä katsoi mielenkiinnolla! Ja ihana oli tutustua sinuun, toivottavasti taas tavataan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi ihana tutustua. Viikon olen jo miettinyt, että pitääpä tulla se sinulle kertomaan <3 Mutta nähdään varmasti uudelleen. Kerron sitten retriittikuulumisia.

   Poista
 4. Kyllä sulla on kaunis blogi täällä, tulen varmasti uudelleenkin ♥ Ihania kuvia! Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Amanda <3 Ihanaa, että olet löytänyt tiesi tänne. Tulen ehdottomasti sinua moikkamaan blogiisi!!

   Poista