Päivä mökillä


Viikonloput tuntuvat täyttyvän kaikenlaisesta tohinasta ja toiminnasta. Onhan se ihanaakin, että touhua riittää, mutta välillä on hyvä vain hengähtää. Tällöin on hyvä pakata kassiin villasukat ja suunnata mökille.

Vietimme mukavaa mökkipäivää yhtenä viikonloppuna. Miehellä oli sähköhommia tiedossa, mutta me perheen naisväki saimme vain nautiskella ja ihan vain olla. Nappasin tietenkin kameran mukaan ja haahuilin tapani mukaan ympäriinsä ja kuvailin. Vanhempani ovat tehneet hurjan remontin isäni kotipaikassa ja äitini on sisustanut mökistä aivan ihanan ja viihtyisän. Mökin sisustusratkaisut ovat minusta todella onnistuneet ja  ihan äitini näköiset. Meillä menee sisustusmaku aikas yksiin. Tykkään hänen tyylistään. Mökillä kunnioitetaan vanhaa ja sisustuksessa on romanttinen vivahde. Vanhempieni kotona on aivan toisenlainen tyyli. Enemmänkin moderni ja skandinaavinen, jossa design huonekalut ovat sulassa sovussa vintage-huonekalujen kanssa. 

Mökillä on myös vanha äitini tuunaama nukkekoti. Tyttäreni rakastaa leikkiä nukkekodin kanssa. Virkatussa korissa on retroja talon henkeen sopivia huonekaluja ja muutama nukke. Kyllä niistä kivat leikit saa aikaiseksi. 
 

Kirpputoreilta ja huutokaupoista löydetyt vanhat kellot ovat sievässä rivissä hyllyllä mökin eteisessä. Mökin huonekaluista on iso osa huutokaupoista löydettyjä tai jo mökissä olleita huonekaluja. Hionta ja uusi maali pintaan on antanut huonekaluille uuden elämän.
 


Vanhat Arabian kulhot, kupit ja lautaset ovat arvoisellaan paikalla tuvan keittiössä. Kirpputoreilla äidilläni on aina tutka päällä. Uusia vanhoja astioita mahtuu aina muutama lisää mökin astiakaappiin. Eikä nämä astiat pelkästään koristeina ole. Mökillä juodaan ja syödään aina vanhoista astioista.
 Onhan se mökki vuosien saatossa muuttunut aika lailla, mutta kuuluuhan se asiaankin. Uusia kerroksia sisustukseen syntyy uuden sukupolven kautta. Kyllä minä vielä muistan, kun mummi ja pappa kävivät vieretysten nukkumaan ylläolevaan puusohvaan. Nyt pöydän ympärillä syödään jo kolmannessa sukupolvessa. Niin se aika vaan vierähtää ja uusia muistoja syntyy. 
Yläkertaan tehtiin iso remontti. Aiemmin siellä oli vain yksi kamari ja toinen puoli talosta oli avointa vinttitilaa. Nyt yläkerrassa on kaksi kamaria, joten suuremmallekin porukalle löytyy nukkumatilat. Viime jouluna se tulikin testattua ja hyvin mahduttiin vanhempieni ja veljeni perheen kanssa. Koen olevani enemmän reissuihminen kuin mökki-ihminen, mutta oma mökki on kallistanut kupit aika lailla tasoihin. On siellä mökillä vaan aikas ihana olla.

Huomenna on jälleen kerran synttärihumua tiedossa ja rakkaita ystäviä tulossa kylään illemmalla. Ihanaa Pyhäinpäivää ja viikonloppua Sinulle!

8 kommenttia

 1. Onpa ihanan näköinen paikka!:) Meidän mökki on nyt siirtynyt miehen isovanhemmilta tälle nuorelle sukupolvelle ja siitä olisi ihana tehdä yhtä kutsuva paikka. Nyt se on pimeä ja tunkkainen. Teidän mökillä on kauniin raikasta ja kutsuvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu tästä äidilleni =) Muutama vuosi heillä rempatessa menikin. Mutta ihanaa, että teilläkin tuollainen mökki joka on siirtynyt seuraavalle sukupolvelle. Loistava mahdollisuus laittaa sitä itselle ja perheelle juuri sellaiseksi kuin haluaa. Pikkuhiljaa ja ilman paineita =D

   Poista
 2. Suloinen mökki täynnä nostalgisia juttuja. Kyllä tuolla kelpaa kokoontua suvun kanssa - uusia muistoja ja tarinoita luomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Viime jouluna vietettiin neljännessä sukupolvessa joulua, kun äitini äiti oli mukana. Ihania muistoja ehdottomasti <3

   Poista
 3. Oi mikä mökki!! Juuri sellainen huvikumpu tunnelma kun joskus itse haaveillut..!

  VastaaPoista