Sairastupa selätetty


Viime viikko meni neidin sairastellessa keuhkokuumeessa. Onneksi tauti on saatu selätettyä ja sen kunniaksi otettiin varaslähtö jouluun. Ah mikä tuoksu leijaili nenään. Ihan piti hetkeksi laittaa silmät kiinni (ja kuunnella joulumusiikkia).
 

Mitäs meille muuta? Viikonloppua on vietelty veljenpojan 8-vuotis synttäreitä lähempänä itärajaa. Onneksi kelit suosivat pitkän matkan autoilijaa. Toista se taitaa olla tulevalla viikolla, jos ennusteet pitävät paikkansa. Ehkä keskiviikkona saamme jälleen lukea lööpeistä kuinka talvi yllätti autoiijat.

Neiti on ollut aivan täpinöissään viimeiset kaksi viikkoa ensimmäisistä kaverisynttäreistä, joita kävi tänään juhlimassa oikein kamppailuareenalla. Oli rakennettu temppurataa ja muuta mukavaa.  Omiaan hän joutuu odottamaan vielä muutaman kuukauden. Teema on vaihdellut viimeisen puolen vuoden aikana keijuista prinsessoihin, joten saa nähdä mihin päädytään. Tässä on saanut vähän rauhoitella odotuksen tuomaa kärsimättömyyttä. On tullut tokaistua, että juhlitaan nyt joulu ensin ja sitten vasta synttärit.

Taisin jo aiemminkin mainita, että joulumme tulee tänä vuonna olemaan erilainen, koska olemme lähdössä viettämään sitä Lappiin. Aatonaattoiltana pakataan kamat autoon ja matkustetaan yöjunalla Rovaniemelle, josta matka sitten jatkuu kohti Kittilää. Joulu on siis ollut ajatuksissa jo pidemmän aikaa, koska matkajärjestelyjä on pitänyt tehdä ja suunnitella jo muutama kuukausi sitten. Yöjunissa tuntuu olevan tungosta, jos jättää varaukset liian lähelle lähtöpäivää. Suurta joulunodotusta on siis lievennetty leipomispuuhilla.

Tämä onkin ensimmäinen lapinmatka koko perheen voimin ja mikä ihaninta mukaan lähtevät myös veljeni perhe sekä isovanhemmat. Joulua juhlitaan siis tutulla porukalla, mutta hieman pohjoisemmassa kuin yleensä. Viime joulun vietimme mökillä. Tähän kohtaan piti laittaa linkki viime vuoden joulufiilistelyihin, mutta näköjään on jäänyt kokonaan julkaisematta. Hupsista! 

Tuli muuten hieman reerattua keittössä. Meillä on Artekin (roskalavalöytö) mustaksi maalattu pöytä, joka kaipaa ammattimaalaajaa maalaamaan pöydän pinnan uudestaan ihan ruiskumaalilla. Kovassa käytössä ei tunnu kotona sudittu maalipinta kestää pyyhkimistä ja väsähdin kerniliinoihin.  Kellarissa on säilötty vanhaa Lundian koulupöytääni. Toimi mainioisti kerrostaloasunnon keittiössä kymmenisen vuotta. Ehtaa kasari-ikilevy tuntuu edelleen pelittävän, joten hyvän puhdistuksen jälkeen se löysi jälleen paikkansa keittiöstämme. On muuuten ihan superhuippu pinta juurikin leipomiseen. 

Ensi viikonloppuna treffaillaan rakkaita ystäviä pitkästä aikaa, mutta sitä ennen pitäisi selvitä tulevasti viikosta! Tsemppiä ja ihanaa alkavaa viikkoa Sinulle!
4 kommenttia

 1. Nam, kuvista leijaili ihana piparin tuoksu tänne ruudun toisellekin puolelle :)
  Joulu hiipii jo pikkuhiljaa joka puolelta - en pistä kyllä yhtään pahakseni, päinvastoin: buustaan sitä mielelläni itsekin! Taas yhdet valot lisää...
  Hieno joulu teillä tiedossa, kun on koko suku koolla Lapin maisemissa. Ihania muistoja luvassa - muista postata tänä vuonna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee paistaa piakkoin uusi satsi pipareita. Nämä menivät aika hätäseen =) Joulutortut on varmaankin seuraava. Ne ekat on niin parhaita. Mua ei haittaa ollenkaan, että joulu fiilistely alkaa ajoissa tänä vuonna. Kotona sitä ei tulla viettämään niin ihanaa ottaa varaslähtö. Joulukuusikin varmaan otetaan sitään pikkujouluksi. Saa sitten heittää pois ennen matkaa. Muuten siitä ei ole kuin runko jäljellä ja lattialla kasa neulasia. Mutta kuusi pitää olla =) Tänä jouluna on ehdottomasti postattava jotain. Ehkä niitä vanhoja kuviakin voi tänne laittaa ihan fiiliksen vuoksi. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että joku muukin joulupuuhailee jo <3 Meillä laitettu kauppaa joulukuntoon koko perheen voimin ja ystävä apuna. Perinteistä poiketen nautimme pizzat, ja olihan niissä kinkkua ;) Joulu Lapissa on niin hieno, ja uskon, että ikimuistoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen antanut itselleni luvan fiilistellä ehkä juurikin sen takia, että ei olla aattona ja koko joulunpyhinä kotosalla =) Vaikka tuntuu sitä olevan muillakin jo muillakin bloggaajilla liikkeellä ympäri suomea. Ja saahan sitä nautiskella, hih! Voi teillä on siellä varmasti sutina päällä kaupalla, mutta tosi ihana sellainen. Onneksi kohta päästään porukalla näkemään ja tunnelmoimaan. Voin vain kuvitella mitä teidän taitavissa käsissä on kaupalla aikaan saatu <3 Mun piti juuri leipoa mieheni toiveesta pizzaa mutta tulikin makaronilaatikkoa =) mistähän moinen tuli mieleen. Noh kelpas se laatikkokin =D

   Poista