New Tablecloth and Flea Finds

Keittiössämme on Alvar Aallon pöytä, joka taisi olla jokin roskalavalöydöistämme. Huonon kunnon takia maalasimme sen kokonaan mustaksi ja onkin toiminut oikein mukavasti ruokapöytänä. Nyt tuntuu, että pöytään maalattu maali ei kestä enää kovakätistä siivousvimmaa, jonka joudun suorittamaan harva se päivä, joten päädyin hankkimaan Annon mallistosta mustavalkoruudullisen vahakangasliinan. Kestää hieman silmän tottua, mutta parempi kai on liinan päältä syödä, ettei irtoava maali löydy lopulta ruuistamme. Pöytä täytyy toki uudelleen maalata, mutta ehkä jätän suurtöisen hionnan keväälle, kun voi ulkona rauhassa hiomakoneella surrutella.

Sairastuvalla on tänään muovailtu ahkeraan. Piti uusi liina kuitenkin suojata vielä toisella liinalla, että näin meillä. Marimekon pikku bo boo vahakangas on myöskin kirpparilöytö. Toisinaan kirpuilta vaan löytää vaikka ja mitä, mutta viime kertoina ei ole jäänyt mitään käteen. Pieni tauko on silloin paikallaan. Ruskean nahkalaukunkin löysin kesällä huimaan euron hintaan ja sitäkin olen tykännyt perässäni vetää paikasta toiseen. Joskus mahtavia löytöjä tekee ihan pilkkahintaan. Mieheni sisko rakastaa kirpputoreja ja ostaakin suurimman osan ellei kaikki vaatteet kirpparilta. Joskus on tokaissut, että hänelle voi ostaa lahjat vaikka kirpparilta. Mitäs mieltä olette itse kirppareilta ostetuista lahjoista? Onko sillä väliä mistä lahjan löytää, jos tietää lahjan saajan olevan siitä ikionnellinen?

HuGs
-S-

4 kommenttia

 1. Minä olen aivan hullaantunut kirpparihommiin. Siihen, että kirpparilta saattaa löytää uniikkeja tavaroita tai vaatteita joita ei kaupasta saa.Hyvästä ja mieluisasta tavarasta olen valmis maksamaan enemmänkin ja turhaa krääsää yritän välttää kirppariostoskelusssakin.
  Tosin tuntuu että nykyisin kirppariaate on päässyt joiltakin hukkumaan. Tarkoitus kai olisi päästä turhasta roinasta ja virheostoksista eroon niin että tarvitseva saa tarvitsemansa vaikka nyt hieman käytettynäkin. Nykyisin kirpparipöydiltä löytää aika paljon likaista ja rikkinäistä tavaraa sekä rompetta jota mainostetaan disainina...
  Kyllä minä olisin onnellinen kirppislahjasta. Omat poikani (nuoria aikuisia nykyään) pyytävät välillä "löytämään" jotakin heille tarpeellista kirpparilta.Mukava, että hekin arvostavat persoonallisia tavaroita ja kierrätystäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin täälläki. Vaikka juuri puhuin tauosta, oli pakko tänään käydä pienellä kierroksella. Lähdettiin kerrankin koko perhe. Yritän myös olla tekemättä turhia ostoksia. Yleensä ennen kassalle menoa käyn läpi kaikki mitä olen ostamassa ja pienen pohdinnan jälkeen aina jotain viedään takaisin myyntipöytään. Tänään juurikin kauhistelin hintoja. Likaisia ja rikkinäisiä vaatteita ja ja hirveissä hinnoissa. Tiettyjen merkkien kohdalla näkee selvää hintahulluutta. Lastenvaatteissa sen on huomannut selvästi. Minustakin kirpparilahjat on ihan jees. Äidille olen juurikin löytänyt vanhoja Arabian kuppeja ja kannuja. Itsellenikin kyllä vanhat astiat ovat tervetulleita. Persoonallisuus ja kierrätys on huippua juttu!

   Poista
 2. Kiitos kivasta vahakangasvihjeestä! Tuollaista voisin käyttää yhteen projektiin.

  Minä olen kirppishullu myös, ja ystävät tietävät että minulle voi ostaa kirppiksiltä lahjat. Muutaman ystävän kanssa onkin sovittu, että ostetaan joululahjat toisillemme kirppiksiltä. Ihan kaikille en kyllä ostaisi. Lapsille olen kyllä ostanut paljon kirppiksiltä kamaa ja jemmannut lahjaksi...

  Toipumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä voidaan jo paremmin ja huomenna taas paluu päiväkotiin ja töihin. Mihinköhän projektiin meinasit?? =) =) Ihan tässä mielenkiinto kohosi roimasti =) Ehkä se selviää myöhemmin blogissasi. Olen samaa mieltä myös kanssasi siitä, että kaikille ei voi ostaa kirpparilta lahjoja. Mutta sekin on ihan ok. Jokainen tyylillään.

   Poista