as a Tourist in Tampere







Viikko sitten kauan odotettu tyttöjen päivä oli edessä. Päätimme Helsingin sijaan napata liput VR:n Veturin KesäSäästöllä ja matkustaa pilkkahintaan junalla Tampereelle. Emme olleet valmistautuneet päivään juuri ollenkaan, joten päätimme ottaa kunnon turisti asenteen ja pyöriä kaupungilla rohkeasti kartta kädessä. 

Ensimmäiseksi suuntasimme Tallipihan kahvilaan  höpöttelemään kuulumisia ja suunnittelemaan päivän kulkua ja tietenkin herkuttelemaan. Aivan ihania herkkuja olikin tarjolla, joten edessä oli valinnan vaikeus. Päädyimme suolaisiin Paniineihin, jotta jaksaisimme pitkän, mutta odotetun päivän.

 







Tallipihan alueella oli paljon ihmisiä  liikkeellä. Suvi Vintage tapahtuma oli koonnut vintage-henkisiä ihmisiä  upeissa 40-luvun vaatteissa viettämään kesäpäivää. Tunnelma myyntikojuineen kera elävän musiikin oli oikein viehättävää. 





Tampereen vierailuun kuului ehdottomasti Finlaysonin vanha tehdasalue. Vanhat tiiliset rakennukset innoittivat kuvaamaan rosoisia seiniä yhä uudelleen ja uudelleen. 






Kun kaksi bloggaria lähtevät viettämään kesäpäivää, kuuluu siihen ehdottomasti myös vierailuja sisustusliikkeissä. Tampereen yksi sisustusherkuista on Aleksis Kiven kadun Domdom. Tarjolla oli mitä ihanampia sisustuksen helmiä. Muutama kortti olohuoneen printtikollaasia varten tuli ostettua. 



Mukavan päivän päätteeksi päätimme mennä syömään ravintola Sitkoon. Aivan huippu valinta. Herkulista pizzaa mielenkiintoisessa ja rennossa miljöössä. Pizzaa syödessä pohdiskelimme tulevia retkiä ja tekemisiä. Kaikkea mukavaa on siis tiedossa, mutta kaikki aikanaan ja hetki kerrallaan.


Kiitos Tampere mukavasta kesäpäivästä!

HuGs
-S-

2 kommenttia

  1. Ihanalta näyttää! Viime vuonna Tampereella muuttaneena sain muutamia vinkkejä itsellekin missä kannattaa vierailla, turisteilla omassa kotikaupungissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma <3 Kyllä turisteilu on ihan lähimaastossakin kannattavaa. Toisinaan sitä löytää ihan uusia juttuja, kun antaa vain jalkojen viedä ja onneksi google auttaa =D

      Poista