DIY / Puppet Theather


Viime viikkojen aikana on tullut puuhasteltua kaikenlaista. Tietokoneen edessä ei ole tullut liiemmin aikaa vietettyä, mutta enempiä selittelemättä esitelläänpä yksi DIY projekteista, josta tuli aiemmin vinkattuakin.


Meillä on neiti innostunut kaikenlaisesta teatterista ja ylipäätään esiintymisestä (ainakin kotona). Päiväkodin isovanhempien päivänä oli kuulemma ollut vaitonaisempi ja ei ollut halunnut nousta estraadille esiintymään. Onneksi on aikaa kasvaa ja rohkaistua, eikä kaikkien tarvitse ollakkaan suunapäänä huomion keskipisteenä.

Taisi olaa jo viime kesänä kun ostin Kodin 1:n alesta Annon ruutukangasta (kun halvalla sai) monta metriä odottamaan tuolien päällystämistä, mutta saatuani kankaan se ei miellyttänytkään silmää ainakaan nojatuolien päälliskankaaksi, joten sulloin se silloin kaappiin odottamaan.  

Pinterest työpöydältäni löytyy DIY kansio, johon tulee kerättyä kaikenlaisia projekti-ideoita. Nukketeatterin tekeminen on ollut mielessä jo pitkään ja mallejakin olin pinnannut useampia joista poimein tarpeisiini sopivat ideat. 

Tämä nukketeatteri on hyvin helppo tehdä. Leikkasin palan kangasta ja käänsin ja ompelin kankaan reunat. Keskelle leikkasin sopivan kolon ja siistin pinkillä vinokantilla. Paapiin jämäkankaista ompelin pienet verhot, joita voi avata ja sulkea. Yläpäähän ompelin käänteisiin pienet lenkit, joilla teatterin voi kiinnittää ovenpieleen pieniin koukkuihin. Koska tumma kangas tuntui hieman liian synkältä, ompelin vielä pinkin viirin siihen koristeeksi. 

Tässä huushollissa on ollut jo monenmoista esitystä. Myös äiti ja isä ovat päässet (joutuneet) esiintymään. Mumman kirpparilta löytämä Manu-käsinukke on ollut viimeisimpien esitysten päätähtenä. 

Viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa kirpparilla ihan Tammisaaressa asti. Muutama kiva löytökin tarttui käteen. Meillä jäi virpomiset tänä vuonna väliin. Neiti ei ollut kovin innostunut lähtemään kierrokselle, joten päätettiin lähteä kirppareille sekä myöhemmin iltapäivällä repiä tapetteja. Onneksi uudet tapetit odottavat jo laittamista ja vanhatkin lähtivät pois onneksi helpolla (kiitos hyvien pohjatöiden).

Mukavaa pääsiäisviikkoa!

Ei kommentteja