Pihan ja Puutarhan "sisustus"Puutarha on kuin toinen olohuone ja sisustus ei saisi koskaan rajoittua vain sisätiloihin. Tänä viikonloppuna Turun Messukeskus järjestää Piha&Puutaha-messut. Piipahdimme eilen mieheni kanssa aamupäivästä kyseisillä messuilla. Mitään sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia messutarjonnan annista en ollut suunnitellut. Puutarhassamme on vielä niin paljon puuhasteltavaa, että kaikki inspiraatio ja ideapankkeilu oli tarpeen.

Kiersimme osastot nurin kurin ja suuntasimme C-halliin, jossa oli hieman kirjavampi messutarjonta. Puutarhaideoiden keskellä hyöri muitakin näytteilleasettajia kuin pihaan ja puutarhaan kohdistuvia. Katseeni kuitenkin kohdistui hauskaan hyötypuutarhaan, jossa oli käytetty Kekkilän kauniita tuotteita. Tummat istutustlaatikot ja hyllyt ovat kyllä kauniita. Saviset ruukut ja kasvien vihreys luovat kauniin tunnelman ja värimaailman. Kerrostettu istutuslaatikko vanhojen aidanseipäiden kanssa oli mieleen. 

Oma hyötypuutarha on kuin kierrätyskeskus. Vanhoja laatikoita ja lavanreunoja yhdisteltynä. Ehkä maalisuti olisi sittenkin tarpeen, jotta värimaailma olisi hieman harmoonisempi. Mieheni pohti jo kokonaan uusiin vaihtoa. No katsotaan mitä kevään aikana keritään. 


En tiedä haaveiletko sinä kylpytynnyreistä ja pihasaunoista, mutta meillä on molemmat haaveissa. Kylpytynnyrille tai paljulle löytyy takaterassiltame ihan oma paikkakin, mutta haaveissa vielä. Piha&Puutarha-messuilla oli näytteilleasettajia tarjouksineen, mutta olemme päättäneet rakentaa terassin kokonaan valmiiksi ensin, joten huljupaljut saavat vielä odottaa. Toinen haaveistamme on pihasauna. Itseasiassa pihasaunallekin löytyy jo oma paikka, mutta tällä hetkellä siinä komistaa neidin leikkimökki (apua, sekin projekti niin kesken, muuttaa varmaan pois kotoa ennen kuin saadaan valmiiksi). Mutta hamassa tulevaisuudessa (toivottavasti) samaisella paikalla on joskus pihasauna herkkuineen. Messusaunojen tumma sävy olisi oikein passeli myös meille. Puutarhakalusteiden ja pihasaunojen keskeltä löytyy myös tietenkin kukkasipulit. Messuilla oli mukava tarjonta toinen toistaan kauniimpien kukkien sipuleita. Muutaman sipulin ostin itsekkin. Olen aina haaveillut Daaliasta ja ostin koemielessä muutaman erilaisen istutettavaksi. Vielä tuntuu olevan pakkasöitä, joten esi-istutusta tarvii tehdä sisätiloisssa. Messumyyjä sai minut houkuteltua ostamaan myös Ihmekukan sipulit. Ajattele, kukka joka voi vaihtaa vuosittain väriä. Ihan huippua! Maitopurkkeja on siis jo pesty odottamaan näiden sipuleiden istuttamista varten.Minusta Piha&Puutarha-messujen yksi kohokohdista oli suuri puistoalue, johon oli koottu kauniita yksityiskohtia ja ideoita puutarhaan. Kesän juhlat voi rohkeasti viedä myös olohuoneesta pihalle. Upeiden kukkamaljakoiden runsaus saa juhlavan ja näyttävän tunnelman.  Pihalla kasvavat kukat ovat juhlien luonnoliset ja näyttävät koristeet. Myös ilmapallot voi istuttaa vaihtelun vuoksi maahan. 

Messupuutarhassa oli nähtävillä hauskoja ideoita. Viime vuosien hitti, puutarhaviitat, olivat myös messupuutarhassa esillä. Omani tein viime kesänä ja niistä postaus löytyy TÄÄLTÄ. 

Koska sisustus ei saa rajoittua vain sisätiloihin, myös puutarhaa voi sisustaa. Rautasängyn rehaaminen keskelle pihaa on hauska yksityiskohta.  Sellainen on myös omalla hankintalistalla, jos vain sopiva sattuisi tulemaan vastaan. Kesäkukkia voi isuttaa monenlaisiin kasvualustoihin. Vanhat laatikot, työkalupakit, kulhot, astiat ja vaikka saappaat toimivat istutusalustoina ja ovat kivoja katseenvangitsijoita omalla pihallasi. Niitä voi myös siirrellä paikasta toiseen fiiliksen mukaan ja sopii kiviseenkin puutarhaan. 


Tämä puutarharyhmä on aivan MUST HAVE! Tämän ihanuuden nähdessäni käännyin mieheni puoleen ja kysyin voisiko nikkaroida samantapaisen. Toivottavasti saadaan tälle kesälle. Pöydällä ollut kattauskin oli aivan upea ja raikas mustavalkoisine yksityiskohtineen. 

 

Myös nämä kivat ideat jäivät mieleen kesä- ja puutarhajuhlia varten. Kukat kuoharilaseissa oli kaunis asetelma ja toimii varmasti pöydässä juhlakattauksen keskipisteenä. Synttäri- tai sukujuhlia ajatellen idea sukupuusta oli minusta hauska. Jos vaikka juhlit tänä kesänä suurempiakin pyöreitä, voisi omat lapsuuden kuvat tai muita muistoja vuosien varrelta koota pihan koivuun tai omenapuuhun koristeeksi. 

Piha&Puutarha-messut jatkuvat Turun Messukeskuksessa vielä tämän päivän, joten jos kaipaat piristystä tai inspiraatiota tähän sunnuntaipäivään niin suosittelen vierailua Turun Messukeskuksessa. 

Tämä postaus on tehty yhteityössä Turun Messukeskuksen kanssa.

8 kommenttia

 1. Tosi hienosti pääsi sun kuvienkin kautta tunnelmiin. Monta mahtavaa ideaa tuli näistäkin päähän. Auts. Mulla olisi kaksi pihaa (siis koti ja kesäkoti), jotka kyllä kaipaisivat vihersisustajan kättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nonna <3 Ideoita oli kyllä monenlaisia. Olin todella tyytyväinen messujen antiin. Vielä kun olisi se kukkaro pulollaan niin johan alkaisi tapahtua =) Yksi asia jäi kaihertamaan, viime kesänä meidän mansikkalaatikot oli aivan linnun kakassa ja kaikki mansikat nokittiin parempiin suihin, että sellaiset tyylikkäät suojat noille laatikoille.

   Poista
 2. Tämä oli tosi kiva postaus messuista. Tykkäsin kukkasidonnan määrästä ja siitä miten taidolla ne oli tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ja ihanaa kun tulit lukijaksikin <3 Oli kyllä kivat messut ja totta kukkasidonnat olivat upeita. Lisää ideoita ideapankkiin varmasti. Innolla jo odotellaan myös istutuspuuhia =)

   Poista
 3. Ihania kuvia, noita olis voinut katsoa aina vaan uudelleen ja uudelleen. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompas mukavaa, että löysit tiesi blogiini. Tervetuloa! Ja kiitos tullaan ehdottomasti vastavierailulle <3

   Poista
 4. Itse en ollut tietoinen Turun messuista, kunnes eri blogeissa huomasin juttua niistä. Ilmeisen mukavat messut olleet :) Itse olin Helsingissä kevätmessuilla ja kovasti siellä huokailin kaiken kauniin edessä :)

  VastaaPoista
 5. Oh, unohtui ihan kirjoittaa, että todella kauniita kuvia messuilta! ♥

  VastaaPoista