valokuvauskurssiVietin eilisen päivän huikeissa (hikisissä) tunnelmissa upean miljöön keskellä Putiikki Vanhassa- Vantossa. Sain herkullisen tilaisuuden osallistua huippu valokuvaaja/Koti kaupungin laidalla- bloggarin Fridan valokuvauskurssille. Tässä hieman antia valokuvauskurssilta.

Mukava porukka naisia kokoontui kurssitiloihin. Ensin puuhasteltiin kameroiden kanssa ja etsiskeltiin tietoja ja säätöjä. Siinä taisi tulla allekirjoittaneella jo ensimmäinen hikikarpalo otsalle. Niin, että mikä arvo piti löytää? Onneksi Fridan opeissa tuli tutuksi f-aukko, valotusaika ja ISO-herkkyys. Joku haju itsellä on asiasta ollut, koska kuvia olen tänne blogiinkin aina silloin tällöin saanut, mutta kurssilla kasvoi ymmärrys koko kameran toiminnasta ja mitä mikäkin toiminto oikeasti tarkoittaa. Kurssin tietoiskun jälkeen saimme kuvaustehtävän. Tuskailin aika lailla asetusten kanssa, mutta jokunen julkaisukelpoinen kuva on saatu sentään aikaiseksi. Olen tottunut kuvaamaan puoliautomaattisilla säädöksillä (niimpä myönnän), joten täysin manuaalinen asetus tuotti hieman tuskaa. Mutta juurikin näin oppii parhaiten, kokemuksen ja virheiden kautta. Paljon on vielä harjoiteltavaa, mutta hyviä eväitä ainakin kurssilta sain. 
Olin niin kuvaustehtävän kimpussa ja etsin pieniä ykstyiskohtia, että jäi koko upea Antiikkitalli kokonaisuudeltaan kuvaamatta. Muutaman kuvan räpsin laajemmalla kuvakulmalla. Aivan ihana paikka,  joten suosittelen piipahtamaan.  


Jos vain lähiseudullasi tai vähän kauempaakin valokuvataan Fridan opeissa, suosittelen lämmöllä osallistumaan! 

Kiitos Frida upeasta kurssista!
 

10 kommenttia

 1. Ihania kuvia... kiitos kun osallistuit kurssille:)
  Ja ihan huippua, jos on jotain oppiakin jäänyt taskuun tuosta päivästä... you happy = me happy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 hyvällä kurssilla saa onnistuneita kuvia aikaan =)

   Poista
 2. Niin ihania kuvia täällä! Kyllä oli mukava kurssi! On hauska huomata miten samoista paikoista tulee niin erilaisia kuvia toisen ottamana. Kivat myös nuo laajakulmakuvat. Kiva, että löysin tänne blogiisi...onneksi kirjoitit sen minulle ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kurssi oli kyllä aivan huippu! No mietin ihan tuota samaa kun katselin Fridankin kuvia. Paljon oli samasta kohtaa otettuja kuvia ja niin eri fiilis. Kuvauskulmalla on kyllä suuri merkitys. No pikkuhiljaa opetellaan =)

   Poista
 3. Vautsi miten hienoja kuvia! Kurssi oli kyllä mitä mahtavin,
  Frida on paras ope ikinä! Olen osallistunut useille valokuvaus-
  kursseille, mutta vasta nyt rupesi järkkärillä kuvaamisen salat
  aukeamaan.
  Kiitos kivasta seurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija <3 Ja hei oli tosi kiva nähdä <3 kiitos itsellesi seurasta! Frida on kyllä huippu. Nyt vaan kuvaamaan uusilla opeilla =)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Minäkin mietin Fridan kurssia, mutta en saanut järjestettyä tuota päivää vapaaksi muilta buukkauksilta. Toivottavasti tilaisuus toistuu. Teillä on ollut kyllä inspiroiva kuvausympäristö. Vanha-Vanto tahtoo unohtua, vaikka se tuossa lähellä onkin. Täytyypä suunnata vaikka fillariretkelle sinne jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kurssi oli kyllä aivan huippu. Hieman aukesi oman kameran salat. Josko sitä kohta oppisi ihan käyttämäänkin =D Vanha-Vanto oli oiva valinta kurssille. Niin paljon kuvattavaa. Luulen, että minunkin täytyy mennä uudemman kerran pian visiitille, kun kurssilla tuijotin niin kameran läpi, että en oikeastaan nähnyt kaikkea sitä ihanaa mitä ympärillä oli =D

   Poista
 5. Kauniita kuvia! :) Kyllä itsellekin olisi tarpeen päästä ammattilaisen oppiin, kun en ole ihan sinut vielä tuon uuden kameran kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minulla myös sama juttu. Kuvasin pitkään Canonin 40D:llä ja nyt on tuo 6D käytössä. Onhan Canon aina Canon, mutta kyllä toiminnot ovat hieman eri paikoissa. Kiva kun jätit kommentin niin löydän sinunkin blogiisi =)

   Poista