Pohjolan pihat

 

Tänään Turun Pohjolan asukkaat avasivat pihansa jo yhdeksättä kertaa innokkaille kävijöille. Vuodesta 2008 alkaen Pojolan pihat- tapahtuma on tarjonnut vanhaa puutaloarkkitehtuuria arvostaville mahdollisuuden vierailla asukkaiden pihakirppiksillä ja pihakahviloissa.  
 


 
Meidän viikonlopun suunnitelmat tekivät U-käännöksen ystävänperheen sairastelujen myötä. Harmi juttu, mutta asiat pitää kuitenkin kääntää positiiviseen suuntaan ja tänään on päästy ihailemaan Pohjolan pihoja ensimmäistä kertaa. Aivan ihana miljöö ja mitä taloja! Rivitaloasuminen saa aivan uuden aspektin, kun puhutaan Turun Pohjolan kaupunginosan taloista.  Olen toki vanhana turkulaisena aina tiennyt missä tämä sympaattinen miljöö sijatsee, mutta päästä kurkistelemaan asukkaiden elämää vanhojen rakennusten ja omenapuiden keskelle, oli aikas ihanaa. 
 
 
Tämä pieni sympaattinen kivikissa lepäili erään talon rappusilla. Ideana ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Leppäkerttuja meidän pihalta jo löytyykin, mutta ei yhtään kissaa.
 

 
Tuli vierailtua myös Saanan ja Ollin kotipihalla. Makeat julisteet odottivat ostajiansa ja minä nappasin mukaan Saanan vanhan kaulahuivin. Näillä keleillä ei onneksi sitä tarvita, mutta odottaa sitten kylmempiä ilmoja. Minusta talon ikkunoilla olleet kukkalaatikot ovat aivan ihanat. Voittaa muoviset laatikot kyllä mennen tullen.


Pihoilta löytyi tekemistä myös lapsille. Neiti innostui erään pihan keinuista ja siinä vierähti pieni hetki. Herkuttelimme myös munkkikahvilassa makoisat munkit. Aurinkoinen päivä ja paljon ihasteltavaa. Siitä on mukava kesäpäivä tehty. Suosittelen käymään! Ensi vuonna tulee varmasti lähdettyä uudemman kerran.

Nyt jännittämään Suomi voittoon! Mukavaa lauantaita Sinulle!


8 kommenttia

 1. Miten viehättävä miljöö! Onpas siellä jo kesäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä upea asuinalue. Noin lähekkäin kun asustellaan, saa olla hyvät naapurusuhteet =) Pihoilla näkyi paljon yhteisiä grillikatoksia ja leikkipaikkoja.

   Poista
 2. Oi miten kauniita :). helsingissä on paikka nimeltä puuvallila ja sieltä löytyy samantyylisiä taloja. Aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tehdä kesäretki sitten sinne =) Kiitos vinkistä <3

   Poista
 3. Onneksi Turussa on säästetty sentään vähän näitä ihania puutaloja...tuntuu olen vaan Turussa se trendi, että vanhat puretaan ja tilalle korkeita kerrostaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niin oikessa! Liian monta taloa puretaan. Yksi syy saattaa olla vain se, että ovat liian kalliita kunnostaa. Uskon ja toivon, että vanhjen talojen ystäviä on enemmänkin, mutta tonttien ja korjausten hinnat ovat pilvissä. Onneksi niitä kuitenkin vielä muutama löytyy.

   Poista
 4. Aivan ihana alue, jossa parisen vuotta tuli puutaloeloa vietettyä. Kyllä sinne takaisin täytyy vielä joskus päästä. Tai ainakin jollekin puutaloalueelle - Raunistula on myös aivan ihana.

  Voitaiskin alkaa tehdä yhdessä kävelyretkiä näillä puutaloalueilla! Taloja on niin kiva katsella. :)

  Mukavaa viikonloppua ystäväiseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vanhoissa puutaloissa on sitä jotain <3 Hei ehdottomasti kävelylle ja kamerat myös mukaan =) Ihanaa viikonloppua myös sinne ystäväiseni <3

   Poista