Mittumaari

Juhannus "kerättiin" kasaan silmänräpäyksessä. Koko aamun paistanut aurinko meni tietenkin pilveen juuri ennen mieheni siskon perheen saapumista pelipaikalle ja alkoi pieni ripsuttelu. Olin jo kattamassa ruokahuoneeseen lautasia, kun sade lakkasi. Siitä sitten täys tohina päälle ja ulos.

Ensinnäkin mieheni ahersi aamun uusien portaiden kanssa, josta päästään uudelta alaterassilta vanhalle yläterassille kulkemaan helposti. Minä olin yläterassilla touhuamassa vanhan terassipöydän kanssa. Oli se kyllä surkea näky. Uutta ei ole keretty tekemään, koska itse terassi on ollut toki se pääasia. Kääntelin pöytää ja ajattelin, että kyllä tämä vielä yhden juhannuksen kestää. Silitän liinan ja tämä kamaluus jää siten piiloon. No, siinä sitten touhutessani kiva kasa ampiaisia pöllähti esiin terassilautojen alta. EIKÄ! ne pirulaiset olivat tehneet pesän juuri väärään aikaan ja väärään paikkaan. Yläterassi oli siis of the limits. Ei kukaan halua istua ampiaisten kanssa samassa pöydässä, josta leijailee makea mansikoiden ja samppanjan tuoksu. 

Pienen pohdinnan jälkeen alkoi kuitenkin sataa. Äkkiä työkalut sisälle ja muutenkin järjestelemään sisätiloja, koska näillä näkymin ei syötäisi ulkona kuitenkaan. Mies kyhäsi nopeasti pressusta järkyttävän grillikatoksen, että edes ruuat saataisin valmistettua ulkosalla grillissä. Pikkuhiljaa perunoiden kieuhuessa alkoi ilmakin kirkastua. Sää tuntui kuitenkin niin epävakaalta, että aloin jo kattamaan olohuoneen ruokapöydälle lautasia ja sade lakkasi. Tohinalla kannettiin terassipöytä alas uudelle terassille ja piilotettiin ryppysellä pöytäliinalla. (se kun jäi silittämättä siinä touhussa) Mutta eipä tuo tahtia haitannut. Saatiin kaikki ruoka ulos ja päästiin lopultakin nauttimaan juhannuksesta hyvän ruuan ja seuran parissa. 

Juhannuspöydässä tarjoiltiin uusia perunoita, pihviä, maissia, makkaraa, sipuli-pekonirenkaita sekä paprika-pekonirenkaita. Tarjolla oli myös salaattia ja valkosipuli-persiljaleipää paahdettuna.  Jälkiruuaksi piti paistaa muurinpohjalettuja, mutta päädyimme ähkyssä grillamaan vain vaahtokarkkeja, mutta mansikoiden kera se oli aivan riittävä jälkkäri. Viime viikonlopusta rohkaistuneena skoolasimme myös samppanjalla. 

Istuskeltiin pitkä tovi pöydän ääressä ja ihmettelimme miten oli joskus jaksettu rämpiä monta päivää putkeen juhannusfestareilla. Ihanaa, että grilliherkut ryppyisellä pöytäliinalla höystettynä riittävät oivalliseen ja onnituneeseen juhannukseen.

Ihanaa juhannuspäivää Sinulle! 

2 kommenttia