Kasvihuoneen "sisustus" satoa


Kun raottaa kasvihuoneen ovea, leijailee rööreihin aivan ihana tomaattien tuoksu. Tänä vuonna ryhdistäydyin kasvihuoneen kanssa. Viime vuosi jäi hyvin vähälle käytölle. Rakentavan palautteen (mieheni) johdosta tänä vuonna kasvihuoneen käyttöprosentti nousi huimasti ainakin sisustuksen osalta, mutta näyttää sieltä satoakin tulevan. 


Muistan ensimmäisen kasvihuonevuoteni. Tuli kokeltua chiliä, kurkkua, maissia, tomaattia, kurpitsaa ja vaikka mitä. Nyt viisastuneena kasvihuoneessa on pari amppelitomaattia sekä muutama pihvitomaatin taimi. Chili oli ihan hirveän makuista sekä kurkku. Tosin se kurkku olisi pitänyt iskeä ehkä etikkaan ja syödä talven pimeinä aikoina. Ehkä ensi vuonna yritän kurkkua uudestaan.
Olen aiemminkin pohdiskellut sisustuksen rajoittamista sisätiloihin, vaikka ulkona on lääniä "sisustaa" kuinka ja paljon. Eilen kävelin vanha jakkara kädessäni pitkin pihaa ja etsin sille paikkaa. Mieheni tokaisi tyttärellemme, "kato äiti sisustaa taas". 

Myös kasvihuoneeseen on tullut kerättyä muutakin kuin ämpäreitä tomaatin taimille. Mieheni vanhempien vanhasta puutalosta tuli löydettyä yhtä ja toista vanhaa esinettä. Siellä ne nyt koristavat kasvihuoneen seiniä. Joskus vuosia sitten kun elin romanttista sisustusvaihetta ja tein itse kasvitauluja. Ne olen kiikuttanut myös kasvihuoneeseen, koska sisältä taulut eivät tunnu löytävän enää paikkaa. 
 


Erilaiset pinnat ja rosoisuus ovat vain elämää ja tuovat tuonnelmaa. Tyhjiä ruukkuja on vielä jäljellä. Saattaa olla, että jäävät tänä vuonna käyttämättä. Katsotaan mitä noista pihvitomaateista tulee. 
 


Nyt näyttää lupaavalta. Amppelitomaateissa on raakileita jo huima määrä ja kohta saadaan kypsiäkin maistella. Aikamoisia juoppoja nämä keikkuvat tomaatit kyllä ovat. Toki viikonlopun ihana aurinkoinen sää ja lämpö saavat ne enemmän janoisimmiksi. (Näin taisi käydä muillekin kuin tomaateille) Joka päivä saa käydä kastelemassa. Tämä on yhtä opettelua kaikki, siis koko kasvihuone, mutta pikkuhiljaa.


Tänä vuonna oli tarkoitus istuttaa mansikkaa kasvimaalle laatikoihin, mutta koko kasvimaa on vielä vaiheessa. Viime vuoden mansikat vei kova talvi ja tälle vuodelle piti ostaa uudet taimet. Istutin vanhaan pärekoriin muutaman rivin ja näyttää olevan raakileita tässäkin "kasvimaassa". Pitää suojata kohta linnuilta etteivät pölli ja p###o niitä niin kuin viime vuonna. Ai, että mä repesin. Sinne meni mansikat. No jälleen kerran viisastuneena ollaan valmiina suojaamaan paremmin. 
 

Minulla on tänään virallisesti lomani ensimmäinen päivä. Ajattelin, että nukun pitkään ja otan rennosti. Noh sisäinen kello herätti 6.50, joten aamu alkoi ainakin lupaavasti. Ei kai, aikaiset aamut ilman kiirettä on ihan parasta. Taidanpa käydä keittämässä kupposen teetä ennen kuin lapsonen herää. 

Ihanaa päivää Sinulle!

10 kommenttia

 1. Niin kauniita kuvia.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos vinkistä <3 Kävinkin jo klikkaamassa itseni lukijaksi. Kiva blogi sinulla <3

   Poista
 2. Voi miten ihanan näköistä! Meillä on kasvihuone tänä vuonna ensimmäistä kertaa tyhjänä ja jotenkin on orpo olo kun ei olekaan tiedossa omia tomaatteja. No, ehkä taas ensi vuonna - tai sitten ei. Aika näyttää ☺ Mukavaa, rentoa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minulla oli kyllä viime vuonna aivan sama tunne. En oikeastaan tiedä miksi ei tullut kasvihuonetta laitettua kuntoon. Muistan edellisvuona yhden amppelitomaatin antavan satoa kaupan muovikepollisen verran joka päivä muutaman viikon verran. Tänään syötiin omia tomaatteja leivän päällä =) Aurinkoa myös sinne!!

   Poista
 3. Näyttää just ihanalta ja raikkaalta.Ihanan kotoista tunnelmaa hehkuvat kuvat :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä, voi kun olisikin kasvihuone :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Täytyy myöntää, että vaikka ihanaa se onkin niin kyllä siinä on työtäkin =D kesäloma vähän vie pois koneen äärestä, joten pahoittelut, jos vastaaminen kestää.

   Poista
 5. Ihana kasvihuone! Noi vanhat jutut tuo sinne erityisen tunnelman,tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ainut miinus on,että joka päivä pitäisi muistaa käydä laittamassa ovea auki. Se on aika kovassa paahteessa. Mun äidillä on sellainen pumppu ikkunassa joka avautuu tarvittaessa. Olis aika kätevä.

   Poista