Näitä asioita et ehkä tiennyt minusta


Olen hyvin pidättyväinen henkilökohtaisista asioistani blogissani. Ajattelin kuitenkin paljastaa muutamia asioita itsestäni humoristisella mielellä. Omaan muutamia ominaispiirteitä, jotka saattavat olla hieman erikoisia. Toivottavasti saan suunpielesi nousemaan ylöspäin.


Ruoka

Ensinnäkin tiedän olevani liian nirso ruoan suhteen. Näin aikuisiässä on tullut opeteltua syömään uusia ruokalajeja. Uusimmat aluevaltaukset ovat kukkakaali (ei keitettynä, inhokkiruokani on edelleen kesäkeitto) sekä salaattijuusto (se ei narise hampaissa niin kuin leipäjuusto). Olen hyvin herkkä sille, miltä ruoka tuntuu suussa. Missään tapauksessa se ei ainakaan saa narista hampaiden välissä.

Ruoan asettelu lautaselle on kaiken A ja O. Mielellään ne eivät saa koskettaa toisiaan. Mikään ei ole niin kamalaa kuin kastikkeessa lilluva salaatti. Pastan ja  perunoiden päälle voidaan toki kaataa kastiketta, mutta mielellään kuitenkin vain toiseen reunaan (salaattia pitää suojella). Onneksi tiedän etten ole tässä asiassa ainoa. Työelämän aikana on tullut vastaan lapsia, joilla on ollut vastaavanlaisia haasteita.

Voi levitellään leivän jokaisen nurkkaan ja juusto tulee vasta kinkun päälle. Juustoon ei saa tarttui voita (paitsi jos tehdään juustovoileipiä). Kyllä ihmisen mieli on mainio. Maksalaatikkooni laitan ketsuppia ja verilättyjen päälle sokeria. Mikroaaltouunista tulee mikron maku ja siideri maistuu hyvälle vain lasipullosta. 

Tiskirätti

Haluasin olla ekologisempi ihminen kuin olen. Kierrätän, ostan käytettynä ja tuunaan vanhaa. Mutta siellä missä minä olen kuluu paperia, nimittäin talouspaperia. Minä inhoan rättejä, märkiä rättejä. Aivan sama onko likainen vai puhdas, jos vain on märkä. Toki meillä on kotona rättejä, mutta se on puhtaasti opeteltu siedätyksellä. En minä silti tykkää.

Ryppyiset sormet

Muistatko sen tiskiainemainoksen, jossa hierotaan pesuainetta sormien välissä. Hyi, olen jo ihan kananlihalla pelkästä ajatuksesta. Jos joku nyt raapii tylsästi liitutaulua kynsillään niin se ei kyllä tunnu missään, mutta ne sormet. Nehän tulevat ihan ryppyiseksi siellä tiskivedessä. Asuimme 10 vuotta asunnossa, jossa ei ollut tiskikonetta. Tiskasin kumihanskat kädessä. Minulla on ollut jo lapsesta saakka tämä "ryppyisten sormien syndrooma". Saunan jälkeen istuin kädet nyrkissä pitkät tovit. En voinut koskea mihinkään. Jos lillun kylpyammeessa tai paljussa, pidän käteni pinnan yläpuolella ja mielellään nyrkissä. Kyllä, tiedän että se näyttää aika koomiselta. Yhä tänä päivänä puren hammasta yhteen kun pesen lapseni suloisen RYPPYISIÄ varpaita kylpemisen jälkeen. Mitä ei äiti lapsensa eteen tekisi.

Toivottavati tässä vaiheessa naurat jo ääneen...


Vaatteet

En oikein pidä ajatuksesta, että vaatteeni koskettavat toisten vaatteita. Julkiset naulakot ovat ihan ok. Se ei ole itse ongelma, mutta jos olen jättänyt tuolin selkämykseen omia vaatteita, en halua toisten vaatteita siihen päälle. Tämä pätee ehkä paremmin vähän käytettyihin vaatteisiin kuin puhtaisiin. Jos näin olisi, pyykkipäivinä varmaan sekoaisin. Muistan kun vierailimme Kanadassa vaihto-oppilasperheeni luona ja "isäni" nojasi villatakkiini, jonka olin jättänyt tuolin päälle. En pystynyt keskittymään kunnolla keskutelemiseen kun katselin vain villatakkiani siellä takamuksen alla. Keskustelun jälkeen vein villatakkini pesuun. Mieheni on vuosien aikan oppinut tapani ja asetteleekin omat vaatteensa kiltisi viereiselle tuolille eikä vaatteitteni päälle.

Hampaat

Ensimmäinen asia mihin kiinnitän ihmisessä huomion on hänen hampaansa. Tämä kyllä johtunee siitä, että purentavikani takia minulla oli viisi vuotta raudat suussa ja aikuisiässä, koska tilanne vaati leikkauksen ja alle 18-vuotiaille ei suoriteta leukaleikkausta luiden vielä kasvaessa siihen ikään asti. Mieheni väittää että pussailen edelleen niin kuin minulla olisi raudat suussa. Kaikkea kanssa.

Isäni on aina letkeästi sanonut, että ei se iso vika tarvitse olla, kun se on korvien välissä. Itse olen aina nauranut näille outouksilleni. Toiset saattavat kyllä toisinaan kummastella, mutta yhdessä me aina lopuksi näille nauramme!

Aurinkoista päivää Sinulle!

14 kommenttia

  1. Olipa hauska postaus - ja kyllä vain hymy nousi huulille. Ei sen takia, että olisit kovin outoja juttuja kertonut vaan sen tähden, että tuon ruokakohdan voisin melkein tuollaisenaan itsekin kirjata;) Tosin maksalaatikkoa ja verilettuja en enää syö ollenkaan. Mutta tuossa leipäjutussa olen tarkkana - isäntä yrittää joskus olla avulias ja tekee minulle voileivän valmiiksi - ja minä käyn tekemässä uuden, sillä se voi on levitetty vain osalle leipää - ja taatusti juusto on ennen leikkelettä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihana kuulla, että muillakin on tietynlaisia tapoja. Ei tunne itseään ihna pöhköksi =)

      Poista
  2. Kyllä! Juusto kuuluu kinkun päälle ja minä kammoksun myös tiskirättejä! Meilläkin sellainen keittiöstä löytyy, mutta puhdistan tasotkin aina talouspapaperilla, paitsi jos tiedän, että rätti on uusi ja korkeintaan pari kertaa käytetty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, rätti-sielunsisko <3 Täällä niin sama juttu. Talouspaperi on ehkä maailman paras keksintö =)

      Poista
  3. Mulle juusto alle ja kinkku päälle! :D

    Olipa mainioita juttuja! Laitto oikein mietityttämään omia outouksia... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meidän ihmisten tavat kyllä mainioita =) Olen todennut, että on parempi sanoa ääneen ja nauraa ettei tarvitse muiden ihmitellä, hih hih =)

      Poista
  4. Ihana postaus ♥ ja erityisen kiva on tutustua näiden kautta :)
    Lukeudun myös ruokarajoitteisiin tyyppeihin, joka karsastaa juustoja (paitsi edam- ja kerma) ja erityisesti haisulijuustoja, äyriäisiä ja olen lanseerannut termin väijyrapu = sellainen, jonka löydän vaikka pizzajuuston alta, salaatista tms., oliiveja, kapriksia, kraavilohta jne. Ai niin, ja erityinen outous ja iljetys mulle on vakosametti. Se vihloo hampaissa ja pelkkä ajatus, että joku liuttaa kynttä sitä vakoa pitkin ... KÄÄK!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ja kiva kuulla, jos tuntuu vähän tutummalta =) Syön muuten vain kermajuustoa =D Tai salakavalasti muitakin juustoja juurikin pizzan päällä, mutta vain kermajuusto leivälle. Ihana väijyrapu <3 Toi vakosametti on ihan huippu =D Kankaista en osaa sanoa tekiskö jokin pahaa, mutta styroksin hankaaminen toiseen tekee myös aika vinhaa...

      Poista
  5. Tää oli kiva! Mites olet saanut vältettyä viemästä tapoja eteenpäin lapselle? Meillä mies aina väittää joistakin ruokajutuista (liha, jossa on jotain "säikeitä" tai sisäelimet), että minä olen opettanut lapset nirsoilemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Sama virsi täälläkin. Neiti on aika nirso ruoan suhteen, mutta onneksi on aika rohkea maistamaan. Onneksi on aika rohkea kuitenkin maistamaan. Meillä on taasen hajuherkkä lapsi. Vaikka itse syön maksalaatikkoa niin neidin mielestä se haisee niin pahalle ettei suostu maistamaan. Eli hänellä on ihan omia outouksia =D

      Poista
  6. Jeeee, onnistuu kommentointi nyt!
    Niin ihana postaus sulla taas (eli moneen, moneen olen aikaisemminkin halunnut jo kommentoida)!
    Ihania outouksia sinullakin - eivätkö ne juuri tee ihmisestä mielenkiintoisen :) Minä syön aina 4:llä jaollisen määrän karkkeja, siis joko 4,8,12,16,20 jne. ;) Hah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO hyvä juttu =) Kyllä, erilaiset persoonat outoine tapoineen kyllä kiehtoo. Joskus on vain tuntunut siltä, että minä olen se ainoa outolintu, hih. Täytyy myöntää, että tuo lukumääräjuttu on aika huikea =D mun isällä, veljellä sekä aviomiehelläni on taas äryttävä tapa syödä karkki- tai keksipussit, jättävät aina yhden syömättä vaikka muuten mussuttaisivat koko pussin. Näin ei voi syyttää, että olisi syönyt kaikki =D

      Poista
  7. Minä en tee miehelleni leipiä juuri koskaan, koska hänellä on tarkka järjestys, miten päälliset asetellaan. :) Ja kuopuksella oli jossain vaiheessa hiuskammo, hän ei sietänyt irtonaisia hiuksia, jotka esim. suihkussa takertuivat sormiin. Itse en kestä ajatella tunnetta, mikä hampaisiin tulee, jos puree vaikka talouspaperia. Hih, nää on oikeastaan aika hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan me kaikki jollain tavalla aika kummallisia =D Mulla on myös tuota hammas juttua. Sikse se nariseva juusto on aika inhoittava tunne, mutta koskee kyllä koko suuta, heh heh. Mutta toisaalta jos on niitä paksuja pahvimukeja nin mä haluan pureskella niistä ne reunat...

      Poista