To use or not to use ?


Sometimes I think people are funny when it comes to saving for better days. But I have to say that I'm one of them. Not as bad as my father that can save souvenir T-shirts for ten years. That is an achievement. The thing is that we got married two years ago and I have tons of  pots and pans waiting for a use. We don't have a dish washer so I have saved my kitchen things for a better kitchen. We also got these beautifully shaped Iittala's Mango cutlery and we have used them what, maybe once. I been saving them for special days and special guests and friends. And in the end I forget to use them. Do you have anything that you are saving for better days?


Jokus ihmiset ovat ihan hassuja, kun tulee kysymykseen säästäminen pahan päivän varalle. Kuulun kyllä itsekkin säästäjiin. En ehkä niin pahasti, kuin isäni, joka on parhaimmillaan säästänyt tuomaani tulias T-paitaa kymmenen vuotta käyttämättömänä. Tämä on todellinen saavutus. Mutta juttu on se, että meninmme naimisiin kaksi vuotta sitten. Minulla on kaapeissa käyttämättömiä keittiövälineitä kuten kattiloita, pannuja ja muuta. Asunnossamme ei ole astianpesukonetta, jollei itseäni lasketa, joten olen säästänyt keittiövälineet parempaan keittiöön tulevaisuudessa. Meillä on myös nämä ihanat Iittalan Mango aterimet, joita olen säästellyt maailman tappiin asti. Olen käyttänyt niitä ehkä kerran. Ne odottavat erityispäivää, vieraita ja ystäviä, mutta lopulta kuitenkin unohdan taas kaappiin. Onkohan teillä muilla mitään vastaavaa sääsämisen tarvetta?

HuGs
-S-

8 kommenttia

 1. Olen itse onneksi päässyt tuosta tavasta... Hih!

  VastaaPoista
 2. Piti oikein alkaa miettimään, mutta ei, en taida säästellä tällä hetkellä mitään tulevia päiviä varten. Paitsi ehkä jotkut vanhat kehykset taitaa olla tuolla odottelemassa arvoisiaan kuvia. Mikään ei ole vielä oikein natsannut, eikä ole tullut laitettua pelkkiä kehyksiä seinälle. Ehkä pitäisikin tehdä niistä kollaasi! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mies on säästäjä nro 1!!! Ja äitini nro 2. Olen kapinassa ja ihan toista maata. Nyt Mangot käyttöön, ne on tosi kestävät ja kauniit:)

  VastaaPoista
 4. I used to save things for special occasions. But then I decided I wanted to use the good dishes and the nice silverware for us, so we use them on Sundays.
  Now the only things off limits are the guest towels.

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana aihe!
  Olen myös päässyt säästämisen yli ikäänkuin. Sain 20vuotislahjaksi vanhemmiltani hackmannin toolsit, säästin niitä 6-8vuotta, käytin siis vain kerran kaksi kun oli vieraita. Sitten stressasin siitä että niihin tulee hirmuherkästi naarmuja ja ne näkyy hyvin.
  Mutta kun pääsin kaikesti ohi ja yli ja ympäri, ovat nyt päivittäiskäytössä ja parhaita siinä! Ei meillä kyllä juhlavampiakaan ole (ennenkuin äiti lahjoittaa hopeansa ;)) mutta menee siis arkeen ja juhlaan.
  Ainoa harmitus on että 6pikkulusikasta 3 on enää jäljellä, niitä hukkuu jugurttipurkkien mukana ja ties miten...

  taas maratoonikommentti! :)

  VastaaPoista
 6. hmm.. mä säästän sillä tavalla, että pidän huolta tavaroistani. Esimerkiksi hopeaa käytän ihan milloin huvittaa, samoin jalallisia korkeita, hankalasti pestäviä kristallilaseja.. se kruunaa joka päivän jolloin niitä käyttää. mangot on upeat, mutta ne voivat naarmuuntua herkästi..että niiden kohdalla ymmärrän sen säästämisen. Toisaalta, kaapissakin ne voi sen tehdä.. Mä olin ennen kans semmoinen säästäjä. Sitten ajattelin että voi säästää koko ihmis iän, ja mitä sitten :)? siitä ajatuksesta lähdin sitten käyttämään kaikkea ennen säästämääni. Käyttää vähän varoen, niin hyvin säilyvät.

  VastaaPoista
 7. kummalista muuten, että olen hävinnyt monesta blogista lukijana, sen aikana kun bloggeri oli pari päivää vähän toimimaton....ompa typerää, no nyt asia korjattu!

  VastaaPoista
 8. Heippahei kaikkille! kiitos ihanista kommenteistanne! Thanks for your great comments!

  Elsa: Täytyy sanoa, että minäkin toivon pääseväni tuosta tavast yli. Syytän tiskonettomuutta =)

  Miia: juu ehdottomasti kehykset käyttöön seinälle ihan sellaisinaan. Vois tulla tosi kiva kokonaisuus.

  Selma: Juu otetaan käyttöön, ainakin sunnuntaisin =)

  Suzanne: Towels are good one to safe =) Only on Sundays sounds good too. Maybe I should start with that one LOL

  Heidi: Maratooni viesti on huippu kivoja, vaikka jokainen kommentti on ihana. Ei koolla väliä. Ehkä mun täytyy uhrautua ja ottaa nuo Mangot käyttöön. Meillä on nyt enemmän käytössä Hackmannin Savonia sarja ja joku ikean halpis. Ovat toimineet niin hyvin. Ja mies pelkää, että kohta meillä on kolmet aterimet lojumassa tiskialtaassa =) Hän on mestari siirtämään "tiskivuoroa", vaikka ei meillä sellaisia olekkaan. Mulla on tosiaan tipahtanut lukijoita, tai sitten ovat vaan muuten lähteneet. Tiedä häntä. kaikkia ei voi miellyttää =)

  A kiss from the past: Tuo on kyllä niin totta joka sana. Mihin mä niitä sitten säästän oikeasti. Mä luulen et yhtenä syynä on tiskikoneen puute ja se, että minä olen se meidän perheen tiskaaja. En taida haluta ottaa kolmatta aterinsarjaa tiskialtaaseen. Vaikka eihän niitä kaikkia kerralla käytäkkään. Pitää siis ottaa rohkeasti käyttöön ja aina kun muistaa.

  VastaaPoista