Pääsiäinen on edennyt verkkaisesti. Edelleen otetaan rauhallisesti eikä rehkitä sen suurempia. Päätinpä vihdoinkin kokeilla ihanan ystävän ohjetta herkullisiin siemennäkkäreihin. Pellillinen häviää meillä aika nopeasti parempiin suihin...
Siemennäkkäreihin tarvitset
- 2 dl maissijauhoja
- runsas 1/2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
- 1/2 dl seesamin siemeniä
- 1/2 dl pellavan siemeniä
- 1/2 dl rypsiöljyä ( ei oliivi)
- 2 1/2 dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rypsiöljy ja lopuksi kiehuva vesi. Levitä taikina pellille. (kumihanskoilla käy kätevästi). Sirottele pinnalle sormisuolaa. Kiertoilmauunissa 150 C noin tunti. Anna jäähtyä ja napsuttele sopivia suupaloja. NAM! Ja mikä parasta, näkkärit ovat gluteenittomia.
Makoisaa Lankalauantaita Sinulle!
Kiitos tästä! Voisinkin vihdoinkin kokeilla näitä :)
VastaaPoistaOle hyvä vaan <3 aika herkkuja ovat ja toki voi laitella muitakin siemeniä sekaan. =)
Poista