There is always someone two seconds before you...

Hei, tiedättekö sen tunteen, kun olet pitkään jo suunnitellut ja haaveillut tekeväsi jotain ja sitten se idea viedään suoraan nenäsi edestä? Pakko myöntää, että sellainen olo tuli, kun luin uusimman jutun Dekosta ja maalatuista pattereista. Meillä on takapihan veranta vielä kesken, joten sisustamiseen menee todellakin vielä tovi, mutta suunnitelmia on toki jo tehty. Mieheni ystävällä on firma, jossa voisi maalauttaa kaikenlaista metallista ja meillä oli tarkoituksena maalata verannan patterit, jollain kirkkaalla värillä. Kyllä, juuri punainen on käynyt mielessä, koska valitussa tapetissa on pieni ripaus punaista. Ja nyt se idea oli Dekossa. Ääh, joskus vain tuntuu, että aina joku ehtii sinua ensin. Mahtaakohan olla jo ihan vanha juttu, kun veranta saadaan lopulta valmiiksi?

Tai tuntuuko tutulta se tunne, kun saavut kirpputorille. Pöydät notkuvat kaikkea ihanaa ja isket silmäsi johonkin ihanaan, joka on ihan pakko saada. Olet jo ojentamassa käteä ja silmänräpäyksessä joku ehtii juuri ennen sinua nappaamaan sen käteensä ja harmistuneena katsot, kun haluamasi ihanuus matkaakin toisen kotiin? Näin kävi allekirjoittaneelle blogikirpputorilla.

Tästä pääsenkin aasin sillalla siihen, että toisinaan tulee pohdittua kuka keksii minkäkin villityksen ensin. Netti, blogit ja sisustuslehdet ovat täynnä toinen toistaan hauskempia ideoita. Missä menee matkimisen ja kopioimisen raja? Miten luoda itselleen juuri se sopiva tyyli olemalla kuitenkin hieman erilainen kuin muut? Sisustuksellisia villityksiä toki tulee ja mutta mihin tarttua ettei koti näyttäysi samanlaiselta kuin monen muun? Myönnän toki itsekkin sortuvan suurimpien nettikauppojen kausittaisiin juttuihin. Ne kun ovat joskus niin kivoja vai mitä? Ja kaipa sitä kaikkea pitä kokeilla, että löytää sen oman ja itselleen sopivan tyylin. 

Sometimes I wonder WHO made up the interior IDEAS from the first place. Sometimes it's hard to find your unique style. 

HuGs
-S-8 kommenttia

 1. Ideoiden tulva pelkästään blogeissa on niin suuri, että on todella vaikea keksiä jotain ihan omaa. Aina on joku tehnyt jotain melkein samaa. Mutta eipä se haittaa. Tai ei sille ainakaan mahda mitään.
  Minäkin pyrin välttelemään tiettyjä blogikliseitä, ihan sen takia, että niistä menee maku, kun niitä näkee joka toisessa kodissa.
  Pistele vaan maalia pattereihin ja iloitse ideastasi!
  Mukavia pyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana Nonna. Näinhän se menee, että ideoita pursuaa joka tuutista. Jokainen valitsee itselleen sopivat ja kolahtavimmat jutut ja toteuttavat niitä oman mielen ja tyylin mukaan. Joskus vain tulee se fiilis, että miksi juuri tämäkin idea. Täällä blogimaailmassa ideoiden leviämisprosentti on varmaan sata. Itse kuitenkin kaipaan ideoihin jotain twistiä eikä suoranaista kopiointia, mutta jokainen toki tyylillään ja omalla maullaan. Mukavia pyhiä myös sinulle!

   Poista
 2. Jotenkin tuntuu, että täällä blogimaailmassa, on hyvin paljon samanlaisia koteja...:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Moni idea kiertää monessa blogissa. Onhan toki hauskoja ideoita kiva kokeilla, joita muut ovat jo tehneet. Onneksi loppujen lopuksi melkein kaikki kodit ovat pikkiriikkisen erilaisia, kun päästään pintaa syvemmälle.

   Poista
 3. Kyllä. Useinkin monta ideaa jääkin toteuttamatta, kun ei viitsi toistaa samoja asioita, tympäsee itseä.
  Ärsyttävää! Mä jo hetken luulin mun miestä vasikaksi, kun kerroin sille kaikkee ideoitani ja lähes aina ne tulivat viikon-kahden päästä joko blogissa tai lehdessä eteen. Pyh!
  Elämä on. Mutta maalaa sinä patterit kun ehdit.Ehkä ne jo sitten esitellään uutena, kun verantakin on valmis! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Ruusa =D välillä tosiaan harmittaa, kun idea toisensa jälkeen putkahtaa esiin tavalla tai toisella. En voisi väittääkään, että pattereiden maalaus olis oma ideani, mutta juuri tuo sama ilmiö, että kun se on ajatuksissa niin hetkenpäästä se on jo lehdessä tai toisessa blogissa. No pitää katsoa tilannetta, kun joskus päästään verannassa siihen asti. Hommat ei vain etene hoitovapaatuilla kovin nopeasti =D

   Poista
 4. Minä yritän ajatella niin, että kotia tehdään itselle ja jos joku idea miellyttää itseä, niin ei silloin ole väliä, onko se uusi tai vanha. Omaan kotiinhan se on uusi, vaikka muillakin se olisi ollut. Minä siis kannatan maalattuja pattereita!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan =D Kotia tehdään nimenomaan itselle. Se on se tärkein asia, koko sisustamisessa. Tärkeintä on, että itse viihtyy kodissaan ja omien tekemistensä keskellä. Uusihan se idea on täällä minun kodissani =D Kiitos!!

   Poista