TigerCake



Kahvihammasta (minulla se on teehammas) kolotti joten leipomusvimma iski jälleen. Eilen kokeilin ehkä perinnekakuksikin kutsuttua Tiikerikakkua. Käytin tavallisten vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta jauhoseosta ja lopputuloksena on ehkä hieman ilmavampi koostumus, kuin vehnäjauhoilla. Minun oma äiti laittaa suklaataikinan kakun keskelle, mutta minäpä laitoin sen pohjalle ja kakku sai siten hauskan kruunuun päälleen. Eipä siinä kahvipöydässä tarvinnut kauaa istua, kun kakku hupeni jo puoleen. No onneksi miehelle maistuu, mutta pitihän sitä ruokaakin syödä.

Tässä kuitenkin ohje Tiikerikakkuun, jos vaikka mielesi tekee leipoa tänään

Ainekset
  • 200g margariinia
  • 1 1/2 tai 2dl sokeria
  • 3 kpl kananmunia
  • 3dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
  • 1/2dl  perunajauhoja
  • 2tl leivinjauhe
  • 2tl vaniliinisokeri
  • 2rkl kaakaojauhoa
  • 3rkl maitoa
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
  2. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon sekoittaen samalla. Lisää sitten vaniliinisokeri
  4. Siirrä taikinasta noin puolet toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauho ja maito
  5. Voitele vuoka ja kaada tumma taikina ensin. Lisää sitten vaalea taikina vuokaan ja paista 45min. Uuni 170 astetta
  6. Kumoa valmiskakku hieman jäähtyneenä
Yesterday I baked a Tiger cake and looked like it was tasty. After a little while when having coffee, almost half of the cake was gone. I'm happy that my husband like it. 

HuGs
-S-

2 kommenttia

  1. Ihana ohje! Täytyypä napata vihkoon. Mul täytyy olla just toi glut ruokavalio. Joten hyvä tää!!

    VastaaPoista
  2. No hyvä juttu, että osui ja uppos. Täytyy muuten myöntää, että kannattaa odottaa kunnolla sen jäähtymistä, maku vain paranee. Seuraavana päivänä ehkä vielä parempi =)

    VastaaPoista